mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
berkmenoo 1
berkmenoo
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
farkmt2official 1
farkmt2official
cemalggevenc 1
cemalggevenc
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Mustafa Kemal ~ Diktatör Mü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CnnTurk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 251

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

resim.php

1935 yılının ilk günlerinde Amerika`nın tanınmış gazetecilerinden Gladys Baker de Türkiye`ye gelmiş; Atatürk`le görüşmüştü:​
-“Size diktatör diyorlar ne dersiniz?“ Atatürk gazeteciye şöyle bir bakar ve yanıtlar:​
-“Eğer ben diktatör olsaydım hanımefendi bu soruyu sorduktan sonra siz asla canlı kalamazdınız“ diyecektir. Peki, Atatürk diktatör mü bakalım?​
İstanbul ve Ankara illerinden birisine Atatürk adının verilmesi için meclise bir kanun önergesi veriliyor. Teklifte; ya İstanbul`a Atatürk adı verilecekti ya da Ankara`ya. Atatürk, öneriyi vereni hemen çağırıyor ve şunları söylüyor:​
-“Bir ismin dillerde kalması için şehrin temellerine sığınmasına gerek yoktur. Bakın bu şehrin ismi İstanbul ama Fatih Sultan Mehmet`i hemen hatırlıyoruz. Eğer ben bir şey yapabildiysem bunu binaların tepelerine, şehrin temellerine ismimi yazarak değil milletimin kalbine yazarak anılmak isterim“ diyecek, hiçbir yere adının verilmesini kabul etmeyecektir.1​

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri