noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
Bvural41 1
Bvural41
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Firefox Eklentileri - FastestFox

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NeschteeR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 319

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

fastest-fox.png

Merhaba.

Bir önceki incelememde Firefox'un en çok indirilen ve en çok kullanılan eklentisinden bahsetmiştim. Şimdi ise daha az gözde ama olmazsa olmaz dediğim bir eklenti ile karşınızdayım.

FastestFox.

Peki ne işe yarar? Firefox'u mu hızlandırır? Tam olarak değil. Firefox'u değil de sizin Firefox'u kullanımınızı hızlandırır.

Önce Firefox'umuza kurarak adım adım inceleyelim.

İşte eklentimizin sayfası:
Alıntı:

Kurduktan sonra yeniden başlatıyoruz Firefox'u ve hazır. Başta görünürde pek bir şey değişmese de yeni bir sürü yetenek gelmiş durumda.

Mesela adres çubuğuna hiç açmadığınız bir site hakkında bir kelime yazın, örneğin ben "turşu" yazdım :) Bana vikipedideki turşu sayfası başta olmak üzere toplam 6 tane en yakın sonucun olduğu sayfa önerdi. İşte budur. En sevdiğim özelliği.

Mesela bir haber sitesini açacaksınız hurriyet.com.tr falan yazmanıza gerek yok. Doğrudan hürriyet yazarak Aşağı ve Enter, site açıldı. Chrome veya Chromium'un adres çubuğundaki arama yeteneği Chrome çıkmadan çok önce Firefox'a eklenti ile kazandırılabiliyordu. İşte Firefox'u sevmek için bir sebep daha. Tarayıcının yetenekleri Mozilla'ya olduğu kadar Mozilla topluluğunun desteğine de bağlı.

Ayırıca;

-Metin halindeki linkleri tıklanabilir hale getirme,
-Vikipedi'ye birçok arama yeteneği ekleme,
-Tarayıcının kopyala yapıştır yeteneklerini artırma,
-Arama motorları önerme ve arama yapmayı kolaylaştırma(qlauncher)

gibi yetenekleri de var.

Ama açık açık söyleyeyim, bende bunların hepsi kapalı. Sadece Türkçesi "Müthiç Çubuk" olan adres çubuğuna arama yeteneği kazandıran özelliği açık. Ve de sırf bunun için eklentinin bağımlısı oldum.

Mesela adres çubuğuna daha önce hiç açmadığınız bir sitenin adını yazdınız. Size en yakın 6 sonucu gösterir. Eğer daha önce açtığınız bir sitenin adını yazdıysanız size, o kelimenin geçtiği, en çok görüntülediğiniz 4 sayfanın ardından 6 tane en yakın öneriyi gösterir. Yani tarayıcı geçmişini görüp kullanabilen bir eklenti. Resmin büyük hali için üzerine tıklayabilirsiniz.

ekran%2Bg%25C3%25B6r%25C3%25BCnt%25C3%25BCs%25C3%25BC15.png

Benim oldukça işime yarayan artık bağımlısı olduğum bir eklenti. Umarım sizin de işinizi kolaylaştırır.

FastestFox, Firefox'un kullanılabildiği bütün ortamlarda kullanılabilir.

Kolay gelsin, keyifli surfler dilerim...

Kaynak : linuxdunyam

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri