TuZaKK 1
TuZaKK
sermin 1
sermin
berkmenoo 1
berkmenoo
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
[DEV]AB 1
[DEV]AB
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
Hikaye Ekle

İnancın kupası

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan vGame
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 192

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Azerbaycan'da tarih yazan Sarı Melekler şampiyonluk kupasıyla FANATİK'e poz verdi. Avrupa'nın 1 numarası olan Fenerbahçe Universal'ın kızları, sezon başından beri bu anı hayal ettiklerini söyledi.


fft1mm1687213.jpg


Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk sezonunda Türk voleybol tarihinde ikincilik kazanan ilk takım unvanını almıştı. Bu başarıyı bir basamak daha yukarıya taşımak isteyen Sarı-Lacivertliler, ikinci yılında şampiyonluk bekliyordu ama İstanbul’da düzenlenen Final-Four’da istediğini elde edememişti... Üst üste 2 kez oynanan Final Four ve kaçan 2 şampiyonluk... Ancak bu hayal kırıklığı sıra sürdü, Sarı Melekler için 2012 milad oldu. Özellikle de Fenerbahçe Kulübü’nün şike iddiaları nedeniyle zor dönemler yaşaması voleybolcuları daha da hırslandırdı. Kupaya emin adımlarla ilerleyen ve gelen başarının tamamen güven ve inançtan doğduğunu söyleyen Fenerbahçe’li oyuncular, şampiyonluk serüvenini FANATİK’le paylaştı:

Sokolova’nın tecrübesi

Seda Uslu: “Bakü’ye giderken heyecanlı ama içten içe kupaya ulaşacağımızın bilincide ve emin gitmiştik. Tabii Bu bir turnuva ve iki günlük performansımıza bağlı ve ister istemez insan tedirgin oluyor. Ancak kendimize güvendik. Dinamo Kazan karşında kaybettiğimiz ilk set sonrası, kendi aramızda,”Hadi Hadi... Bu şans bir daha gelmez” dedik. Bir de Sokolova’nın tecrübesi çok etkili oldu. Onun tecrübesi, maçın lehimize dönmesinde itici güç olduğunu düşünüyorum. Kupa ilk maç ve ilk setten döndü diyebiliriz. Dinamo Kazan galibiyeti sonrası, içimizden “Geliyor geliyor bu şampiyonluk geliyor” demeye başlamıştık. Ama aynı zamanda da nazar değmesin diye bu duygumuzu dışa fazla vurmadık”.

‘3-1, 3-0’lık tahminlerim tuttu’

Didem: “Final-Four’a giderken herkesin içinde bir tedirginlik vardı. Ama tüm takım birbirine ve kendisine güvendiği için herkesin kafasında bir şampiyonluk hissiyatı da vardı. Yarı final maçına 1-0 geride başlamamız çok normaldi. Çünkü üzerimizde geçen yılların tedirginliği vardı. Bana göre maçın kırılması ikinci setin ortasından sonra yaşandı. Herkes birbirine güvendiği ve maç lehimize döndü. Zaten Final-Four öncesi tahminim, ‘ilk maçı 3-1, finali de 3-0 alırız’ yönündeydi. Nitekim tahminim tuttu ve şampiyon olduk”.

‘Öldürmeyen acı güçlendirir’

Seda Tokatlıoğlu: “2 senedir şampiyonluğu alamamız bize tecrübe kattı. Çünkü, ‘Öldürmeyen acı güçlendirir” derler ya, biz daha da güçlendik. Nerede ne yapılması gerektiğini öğrendik. Bunu da sahaya en iyi şekilde yansıttık. Ve içimizde daha önceki Final-Fourlar’daki gibi, ‘Eyvah kaybedecek miyiz?’ gibi hissiyatlarımız olmadı. Zaten sahaya da kendimizden emin çıktık ve maçlarımızı kazandık. Bu kez çok temkinli davrandık. Karşı takım kim olursa olsun, siz oynamadığınız sürece sizi yenebilir ya da set alabilir. Çünkü bu bir hata oyunu. Biz her zaman bunun bilincindeydik. Ve sonunda da kupayı kazandık”.
‘Dinamo zaferi takıma güç kattı’
Fabiana: “Kariyerimde hep Brezilya’da oynadım. Ve yurtdışında oynamak hayalimdi. Sadece doğru zamanda doğru takımın olması gerekiyordu. Bu takım da Fenerbahçe’de oldu. Coach Ze Roberto’nun bu takım da olması ve kulübün hedefinin büyük olması seçimimi Fenerbahçe’den yana yapmamı sağladı. Avrupa’daki ilk yılımda Final-Four oynadım. Dinamo Kazan karşısında 1-0 geriye düşmemiz beni çok etkilemedi. Çünkü bu voleybolda olabilecek bir şeydi. Ayrıca ben, takım arkadaşlarıma güveniyordum. Oynamamız erektiği gibi oynadığımızda, maçı lehimize çevirip kazandık. Dinamo Kazan zaferinden sonra da özgüvenimiz daha da arttı. Herkes şampiyonluğun geleceğine yönelik özgüveni ve takım içinde de bir güç tazelenmesi yaşandı. O güçümüzle birlikte de şampiyonluğa uzandık”.

‘Kupa+2 ödül, daha ne isterim ki...’

Kim: “Kariyerimde ilk kez Asya kıtasından çıkıyorum. Ailem transferimi duyduğunu çok sevindi. Zaten Güney Kore’de Türkiye sevilen bir ülke. Avrupa kariyerimdeki ilk yılımda Final-Four oynadım, şampiyon oldum, MVP ve En Skorer Oyuncu Ödülleri’ni kazandım. Daha ne isteyebilirim. Kazan maçına başladım. Zaten karşımızda Gamova gibi dünyanın en iyi pasör çaprazlarından biri vardı. Onun stresi de beni etkiledi. Ancak daha sonra toparlandık ve zafere gitti. Final maçında şampiyonluk sayısını atmam da benim için manidar oldu”

‘Biz de içimizdekini yaktık’

Merve: “Takım olarak birbirimize çok inanıyorduk. Bu sebeple kimseyi; ne taraftarı ne yönetimi ne de Başkanı hayal kırıklığına uğratmak istemiyorduk ve kazandık şimdi çok mutluyuz. Taraftarlarımız zaten başından beri her yerde hep bize tam destek sağladılar. Fenerbahçe her branşı ile büyük bir aile. Bunu hep hissettik. Kupayı kazanınca tarifi zor bir sevinç yaşadım. Hani böyle içinizde bir enerji vardır ama patlaması için zafer gerekir işte öyle bir duygu... Maç sayısından sonra bu karnımızda olan enerji patladı. Taraftar Sabiha Gökçen’i yaktı bizde içimizdekileri yaktık”.

Ze Roberto'nun nokta transferleri

Sezon başında Sokolova dışında tüm yabancılarını değiştiren ve kazandığı kupayla da ne kadar nokta transferler (Logan, Kim, Fabiana) yaptığı ortada olan Fenerbahçe Universal’ın bu başarısını genel menajer Violet Duca’ya sorduk...
Antrenörlük kariyerinde Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk kupasını Fenerbahçe’yle kazanan Brezilyalı çalıştırıcı Ze Roberto’nun direktifleri üzerine transferleri gerçekleştirdiğini söyleyen Violet, “Transferler tamamen coach
Ze Roberto’nun tercihleri doğrultusunda yapıldı. Bize şu oyuncular kadroya monte edilse, iyi olur denildi ve yönetim harekete geçti. Transfer listesinde bulunan ve almayı başardığımız isimlerdi. Kim’e bu teklifi yaptığımız zaman, Türkiye’ye kendi kulübünün başkanıyla ziyarete gelmişti. Burayı gördüler ve camiayı tanıdılar. Daha sonra da terchini bizden yana kullandı. Zaten burada yabancılık çektiğini düşünmüyorum. Kendisi de sıcak kanlı ve pozitif bir oyuncu. Bu da bizim için büyük bir şans oldu” ifadelerini kullandı.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst