Öncelikle merhaba ,
Arkadaşlar php html'nin size kısıtlama getirdigi anda devreye giren bi sistemdir , ne gibi diye sorarsanız . html size sadece görünüş verirken php onun içinde size güncellemeli bi dünya sunar .
Örnegin html'de kullanıcı girişi imkansızken php ' de bunu çok rahat yapabilirsiniz ( ileriki derslerimizde anlaticam . )
Sonra , html'de bir admin paneli imkansızken php'de yine bunu rahatça yapabilirsiniz , yani görünüş html . güncelleme php diyebiliriz ,
Peki Nasıl Php Kodlanır ?
Öncelikle Php'nin Kendi Tagları Mevcuttur , Ne gibi diye sorarsaniz .
Tagları php'nin açılış taglarıdır . bu taglar olmadan php calısmaz .
Hemen bi hoşgeldin yazısı yazalım , ( echo )
Yazıdıgımız Kod Tarayıcıda , ben dünyayım diye gösterir . aynı işlemi print sistemi ilede yapabilirsiniz . oda ;
Diye Yazilir .
Diger Dersimizde İf Komutunu Görücez . Kolay Gelsin , Hayırlı Forumlar .
Arkadaşlar php html'nin size kısıtlama getirdigi anda devreye giren bi sistemdir , ne gibi diye sorarsanız . html size sadece görünüş verirken php onun içinde size güncellemeli bi dünya sunar .
Örnegin html'de kullanıcı girişi imkansızken php ' de bunu çok rahat yapabilirsiniz ( ileriki derslerimizde anlaticam . )
Sonra , html'de bir admin paneli imkansızken php'de yine bunu rahatça yapabilirsiniz , yani görünüş html . güncelleme php diyebiliriz ,
Peki Nasıl Php Kodlanır ?
Öncelikle Php'nin Kendi Tagları Mevcuttur , Ne gibi diye sorarsaniz .
PHP:
<?php
?>
Tagları php'nin açılış taglarıdır . bu taglar olmadan php calısmaz .
Hemen bi hoşgeldin yazısı yazalım , ( echo )
PHP:
<?php
$merhaba = "Ben Dunyayim";
echo $merhaba;
?>
Yazıdıgımız Kod Tarayıcıda , ben dünyayım diye gösterir . aynı işlemi print sistemi ilede yapabilirsiniz . oda ;
PHP:
<?php
$merhaba = "Ben Dunyayim";
print $merhaba;
?>
Diye Yazilir .
Diger Dersimizde İf Komutunu Görücez . Kolay Gelsin , Hayırlı Forumlar .