- Konular
- 291
- Reaksiyon Skoru
- 29
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 14 Yıl 5 Ay 19 Gün
- Başarım Puanı
- 115
- MmoLira
- 0
- DevLira
- 0
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Büyük Kaçış
Oyunu incelemeye geçmeden önce bilmeyenler için Prison Break`in ana senaryosundan biraz bahsedelim. Çünkü oyunda bu senaryoyla hemen hemen paralel bir biçimde ilerliyor. Prison Break`te iki kardeşin hapisten kaçma macerasına tanıklık ediyorduk. Lincoln Burrows, bir otoparkta başkan yardımcısının kardeşini öldürürken görüntülenir. Bu görüntüler polisin eline geçer, kısa zamanda yakalanan Burrows idam cezasına çarptırılır. Burrows`un kardeşi olan Micheal Scofield ise abisinin bu suçu işlediğini bir türlü kabullenemez. İşin içinde başka şeylerin olduğundan şüphelenen Scofield abisini hapisten kaçırmaya karar verir. Bir şekilde hapishanenin yapısal planlarına ulaşan Scofield, abisini kurtarmanın tek yolunun hapishaneye girmek olduğuna karar verir ve bir bankayı soyar gibi yaparak kendisini hapse tıktırtır. Buradan sonrasında ise Scofield`ın zekâsının ürünü olan şeyleri izliyorduk. Şimdi gelelim oyunumuz Prison Break: The Conspiracy`in senaryosuna.
Amerika`da ki Cezaevleri Böyle mi?
Oyuna klasik olarak tuş kombinasyonlarını öğrendiğimiz, eğitim turu benzeri bir bölümle başlıyoruz ve bu bölüm bittiğinde bizi tekrar hücremize tıkıyorlar. Ardındansa gerçek oyun başlamış oluyor. Ekranımızda görünen haritada bize işaret edilen yere gidiyoruz. Açıkçası harita haddinden fazla detaylı olmuş. Bize atlayıp zıplamamız gereken yerler bile gösterilmiş. Tek yapmamız gereken bize gösterilen yere gitmek. Yani oyuna kendimizden bir şeyler katamıyoruz. Hani, şuraya saklanıp, bu taraftan gideyim, kimse beni görmesin vb. bir aksiyonumuz yok. Oyun bize nereyi gösteriyorsa oradan gidiyoruz işte. Bu oynanışı aşırı derecede kısıtlamış ve tek düze bir hale getirmiş. Yani dümdüz ilerliyoruz desem sanırım pekte yanlış bir ifade kullanmış olmam. Sadece bazı görevlerimizde önümüze çıkan gardiyanları atlatmak için olduğumuz yerde biraz bekliyor ve onların uzaklaşmasını bekliyoruz. Sonra yine mecbur olduğumuz yoldan gidiyoruz. Hâlbuki bunun yerine kendimize alternatif yollar üretebilseydik çok daha güzel olurdu düşüncesindeyim.
Prison Break: The Conspiracy`de az da olsa gizlilik öğelerine de yer verilmiş. Belirttiğim gibi bazı bölümlerde gardiyanlara gözükmemeniz gerekebiliyor. Bu gibi durumlarda karakterimiz sırtını duvara vererek kendini gizleyebiliyor. Ya da gireceği odalara, paldır küldür dalmak yerine önce kafasını uzatıp bir bakıyor, böylece bizde odanın temiz olup olmadığını görerek ona göre hareket ediyoruz. Prison Break: The Conspiracy`de diziden hatırlayabileceğiniz birçok karakterle karşılaşıyorsunuz. Bunların kimisi size yardım ederken, kimisi ise başınıza bela açmaya çalışıyor. Eğer bir Prison Break fanatiğiyseniz, bu karakterleri görmek sizin için sevindirici olacaktır.
Genel Yorum
Görsel yönden her ne kadar karakter detaylamaları göze hoş gelse de, çevre detaylaması için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Karakterlerin seslendirmeleri kısmen de olsa başarılı. Fakat oyun oynanış açısından beklenilen özgürlüğü hiç verememiş. Özgürlükten kastım hapishanede o koğuş senin bu koğuş benim dolaşmak değil, onu zaten yapabiliyoruz. Özgürlükten kastım, ilerleyişimizi kendi çabamızla bulabilmemiz. Alternatif yollardan hedefimize varabilmemiz. Kısacası tekdüzelikten uzak bir oynanış biçimi de diyebilirim. Sonuç olarak Prison Break: The Conspiracy vasat bir yapım olmuş. Eğer bir P.B fanatiğiyseniz alın oynayın, ama yok değilim arada izlerdim diyorsanız, boş verin paranız cebinizde kalsın. Unutmayın… Herkes oyun oynar!
- Konular
- 17
- Reaksiyon Skoru
- 8
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 16 Yıl 10 Ay 28 Gün
- Başarım Puanı
- 69
- MmoLira
- 0
- DevLira
- 0
Teşekkürler.
- Konular
- 509
- Reaksiyon Skoru
- 105
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 16 Yıl 4 Ay 13 Gün
- Başarım Puanı
- 170
- MmoLira
- -1
- DevLira
- 0
Paylaşım için saol
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)