farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Iron Man 2 (PS3)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Achelous Polat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 292

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

2465_3.jpg
İron Man yani namı değer Demir Adam, Marvel`in en gözde süper kahramanlarından biri. Hatta, Örümcek Adam`dan sonra en tanınmış ve en çok fana sahip olan süper kahramanda diyebiliriz. Özellikle çıkan ilk filmiyle birlikte Demir Adam`ın hayran kitlesi de bir hayli arttı. Eee başarılı bir film sonrasında bu beklenilen bir durumdu zaten. Dolayısıyla ardından oyunu, ikinci filmi ve ne yazık ki ikinci oyunu da geldi. Demir Adam`ın filmine gittiniz mi bilemem ama film yine iyi bir gişe rakamı elde edeceğe benziyor. Gayet başarılı görsellere dayanan Demir Adam 2 gerçektende bu başarıyı hak ediyor. Fakat benim anlamadığım böylesine dev bütçeyle hazırlanmış bir filmin ardından, hali hazırda milyonlarca hayranı bulunan bir karakteri böyle vasat bir oyunla yerin dibine sokmanın mantığı nedir? Bunu gerçekten çok merak ediyorum. Hani hep film oyunlarının yeterli seviyede olmadığından yakınırız ya, alın işte karşınızda İron Man 2. Gelinde yakınmayalım. Aceleyle yapılmış bir oyun, vasat grafikler, sorunlu hikâye örgüsü (hatta olmayan bir hikaye örgüsü), dehşet bir oynanış tarzı ile karşınızda Demir Adam`ın 2. oyunu (!)

Paslanmak Üzere Olan Demir Yığını

Öncelikle belirtmek isterim ki, İron Man 2`yi hangi konsolda oynarsanız oynayın aynı duyguları yaşayacaksınız. Yani PC`de oynadıktan sonra, zevk almayıp, şansınızı PS3 veya PSP`de denemenize gerek yok. Oyun bütün konsollarda tamamen vakit kaybı.
2465_1.jpg
Oyunumuzun konusu filmiyle paralel olarak gidiyor. Tabi ilk oyunda da olduğu gibi filmde olmayan bir sürü abuk sabuk görevler bizleri bekliyor. Bir görevden başka bir göreve koşturup duruyoruz. İron Man 2`de Tony Stark`ın içinde bulunduğu sarı kırmızı zırha sahip Demir Adam`ı yada, Tony`nin yakın arkadaşının giyindiği açık gri tondaki Demir Adam zırhını kontrol edebiliyoruz. Sarı kırmızı zırha sahip olan Demir Adam, ellerinden ışınlar çıkartarak etrafındakileri yok edebiliyor. Ayrıca gücüde diğer zırha oranla bir hayli fazla. Düşmanınıza bir yumruk atmanız dahi yeterli oluyor. Gri tondaki zırhta ise bir adet makineli tüfeğimiz var. Bu tüfeğin mermisi sınırsız. Sadece ısındığı zaman soğuması için bir süre beklemeniz gerekiyor. Açık tonlu zırh diğerine oranla biraz daha hantal kalıyor diyebilirim. Nede olsa orijinal İron Man sarı kırmızı zırha sahip olan.

İron Man 2`de de düşmanlarımız, tank ve helikopterlerden ibaret. Birde askerler var tabi. İlk oyundan farklı olan tek düşmanlarımız ise, 2. Filmde de olan uçan robotlar. Fakat bu düşmanların hiç biri bizi zorlayacak düzeyde değiller. Her birini tek bir hareketimizle tuz buz edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun zorluk seviyesi açısından, en zorda bile oldukça kolay olabiliyor. Ya biz çok güçlüyüz, ya da düşmanlarımız aşırı güçsüz. Ortada bir dengesizliğin olduğu açıkça ortada.

Oyunda görev yerlerimize giderken genelde belli bir mesafeden uçarak yaklaşmaya başlıyoruz. Yani bir video giriyor, videoda Tony`nin talimatları alarak, hedefine doğru uçtuğunu izliyoruz. Tabi İron Man ara videolarda uçarken gayet estetik hareketler yapabiliyor. Kontrol bizim elimize geçtiğinde ise boş bir teneke parçasından farkı kalmıyor. Uçarken yapabildiğimiz göze hoş gelen bir hareketimiz yok. Normal uçuyoruz işte, sağa, sola, aşağıya, yukarıya gidebiliyoruz. Neyse ki yapımcılar bu kadarını çok görmemişler. Kısacası kontrollerde vasat bir düzeyde. Aynı oyunun geri kalanı gibi.

Genel Yorum

2465_2.jpg
İron Man 2 filmine çıktığı ilk gün gitmiştim. Merakla beklediğim bir filmdi çünkü. Fakat oyunu elime ulaştığında hiçte sevinmedim. İçimde hiç, hemen açıp oynamalıyım, sabırsızlanıyorum gibisinden bir histe oluşmadı. Hani bi laf vardır, perşembenin gelişi çarşambadan bellidir diye, İron Man 2`de o hesap, yayımlanan videolarla, ekran görüntüleriyle oyunun nasıl bir şey olacağı hemen hemen belliydi. Uzun lafın kısası, bu aralar bir birinden bomba oyunlar piyasaya çıkarken, bu oyuna verdiğiniz paraya yazık olur. Filmine gidin ama oyununa bulaşmayın. İlle de süper kahraman oyunu oynamak istiyorum derseniz alın Batman Arkham Asylum`u, babalar gibi oynayın, oyunun keyfine varın. Unutmayın… Herkes oyun oynar!

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri