ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Aziz NESİN

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fmulti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 161
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fmulti

Level 7
TM Üye
Katılım
10 Tem 2011
Konular
469
Mesajlar
2,263
Reaksiyon Skoru
244
Altın Konu
0
TM Yaşı
14 Yıl 11 Ay 8 Gün
Başarım Puanı
140
MmoLira
-10
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Günümüz yazarlarından. İstanbul´da doğdu. Kuleli Askeri Lisesi´ni, Harb Okulu´nu bitirdi. Subaylıktan sonra fıkra yazarlığı yaptı. Gazetelerde çalıştı. Sabahattin Ali ile peşpeşe Marko Paşa, Malum paşa, Merhum Paşa, Alibaba ve tek başına Zübük adlı mizah dergilerini çıkardı. Düşün Yayınevi´ni kurdu.

Yapıtlarında, çarpıklıkları başarılı ironik bir dille anlattı. Doğruları, aydınlık bir dünya özlemi içinde dile getirdi. Son zamanlarında, yazı ve demeçleriyle tam bir aydınlanma savaşçısı görevini üstlendi.

ESERLERİ :

Başlıca Kitapları :

Geriye Kalan, İt Kuyruğu, Yedek Parça, Fil Hamdi, Damda Deli Var, Koltuk, Toros Canavarı, Ölmüş Eşek, Gıdı Gıdı, Biz Adam Olmayız, Sosyalizm Geliyor Savulun, Hayvan Deyip Geçme, Nah Kalkınırsın.

Romanları :

Kadın Olan Erkek, Zübük, Şimdiki Çocuklar Harika, Tatlı Betüş, Sürname, Tek Yol.

Bunun dışında sayısız anı, masal, fıkra ve oyunu vardır. 1972´de Nesin Vakfı´nı kurdu. Yurt içinde ve dışında birçok ödül aldı. Demirtaş Ceyhun´un "Çağımızın Nasrettin Hoca´sı Aziz Nesin (1984)" adlı, yazar hakkında bir kitabı vardır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst