farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

İlk İngilizce Çevirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gorkemgorkem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 559

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

İlk olduğundan daha gelişecek:)
YILBAŞI HEDİYESİ
Niçin hediye alırız?Biz hediyeleri özel günler,doğum günleri ve festivallerde veririz.Ama niçin bunu yapmalıyız?Hediye veririz.Çünkü ne kadar zengin olduğumuzu mu göstermek isteriz?Ya da ne kadar cömert olduğumuzu?
Della ve Jim genç,mutlu ve çok fakirler.Ertesi gün ise yılbaşıdır, ve Della Jim’e bir hediye vermek ister,mükemmel bir hediye,gerçekten özel olan.Fakat sadece bir doları ve seksen yedi senti vardı.
Bir dolar ve seksen yedi sent .Hepsi bu kadardı.Hergün,alışverişe gittiğinde çok az para harcardı.Ucuz et ve ucuz meyveler satın alırdı.Yorulduğu zamanlarda bile yürümeye devam ederdi ve mağazaların etrafında dolaşarak yemek bulurdu.Her senti biriktirirdi.
Della parayı tekrardan saydı.Yanlışlık yoktu.Bir dolar seksen yedi sent.Hepsi bu kadar.Yarın yılbaşıydı.
Onun için elinden hiçbirşey gelmiyordu.Sadece oturup ağlayabiliyordu.Bu yüzden küçük bakımsız evinde oturup ağlardı.
Della bakımsız küçük evinde,New York’ta,kocası James Dillingham Young ile birlikte yaşıyor.Üstelik evlerindeki odalar yalnızca yatak odası,mutfak ve banyoydu.James Dillingham Young şanslıydı,çünkü bir işi vardı ama o kadar iyi bir iş değildi.Evine parasının çoğunu harcamıştı.Della iş aramaktan yoruldu,zaman uygun değildi ve ona uygun bi işte yoktu.Fakat Bay James Dillingham Young eve geldiğinde Bayan James Dillingham Young onu Jim diye çağırır ve ona sarılırdı.Bu iyiydi.
Della ağlamasını durdurdu ve yüzünü yıkadı.Camın yanında durdu ve dışarıdaki yeşil yoldaki,yeşil duvar üzerindeki,yeşil kediye baktı.Yarın yılbaşıydı ve onun Jim’e hediye alabilecek yalnızca bir doları ve seksen yedi senti vardı.Jim’e kendisini hoş hissettirecek bir hediye almak istiyordu,onu ne kadar sevdiğini gösterecek birşey.
Aniden,Della arkasına döndü ve koştu.Duvardaki aynaya baktı.Gözleri parlıyordu.
Şu anda,James Dillingham Youngs iki tane özel şeye sahipti.Biri Jim’in altın saati.Eskiden babasına,daha öncedende büyükbabasına ait olan saat.Diğer önemli olan şey ise Della’nın saçıydı.
Çabucak,güzel saçlarını saldı.Saçları sırtına kadar düşmüştü,adeta mont giymiş gibiydi.Sonra hızlı bir şekilde tekrardan saçlarını topladı.Bir yada iki dakika hareketsiz kalıp,biraz ağladı.
Sonra eski kahverengi montunu giydi ve eski kahverengi şapkasını takıp,arkasını dönerek odadan çıktı.Merdivenlerden indi, dışarıya çıktı ve gözleri parlıyordu.
Dükkanlar boyunca yürüdü ve üzerinde “Madam Eloise-Hair” yazan kapının önüne geldi.
İçeride şişman bir kadın vardı.Eloise gibi görünmüyor diye düşündü.
Della “Benim saçımı mı alacaksınız?” diye sordu.
Madam ben alıcam diyerek cevap verdi ve şapkanı çıkart sonrada bana saçını göster dedi.
Güzel kahverengi saçları aşağıya salındı.
Madam “Yirmi dolar” dedi ve Della saçlarına elleriyle dokundu.
Madam “Çabuk!Kes şunları!” dedi.Della ise paramı ver dedi.Önümüzdeki iki saat boyunca acele etti.Della mutluydu çünkü Jim’e hediye alabilecekti.
Sonunda bulmuştu.Jim’in saati için altın bir zincir.Jim saatini severdi ama saatinin zinciri yoktu.Della altın zinciri gördüğünde hemen anladı,Jim için doğru karar.Onu almalıydı.
Dükkan zincir için ondan yirmi bir dolar aldı ve yanındaki seksen yedi sent ile birlikte aceleyle eve gitti.
Eve vardığında,aynada kısa saçlarını gördü ve “Ben bunlar ile ne yapabilirimki?” diyerekten düşündü.Önümüzdeki yarım saat oldukça meşguldü.
Sonra tekrardan aynaya baktı.Saçı şuan çok küçük kıvırcıklarla doluydu.”Aman,tanrım okula giden kızlar gibiyim!” dedi.”Jim beni gördüğünde ne diyecekti?” diye düşünmeye başladı.
Saat yediydi ve yemek neredeyse hazırdı ve Della bekliyordu.”Umarım Jim hala güzel olduğumu düşünür!”dedi.
Kapı açıldı ve Jim içeriye girdi sonrada kapıyı kapattı.Çok zayıf görünüyordu ve yeni bir monta ihtiyacı vardı.Gözlerini dikmiş Della’ya bakıyordu.Jim’in yüzüne baktığında hiçbirşey anlamadı ve korktu.Jim ne sinirlenmişti nede şaşırmıştı.Sadece ona yabancı gözler ile bakıyordu.
Della ona doğru koştu.
Della ağlıyordu.”Bana böyle bakma.Saçımı sattım çünkü sana hediye vermek istiyordum.”dedi.”Tekrardan uzayacak”.”Bunu yapmak zorundaydım” dedi.Jim ise mutlu yıllar,lütfen dedi ve ona mükemmel bir hediyesi olduğunu söyledi.
Jim”Sen saçını mı kestin?” diye sordu.
Della”Evet.Kestim ve sattım” ama sen beni artık eskisi kadar sevmiyorsun dedi.
Jim”Hala seviyorum”dedi.
Jim odaya şöyle bir baktı.
“Saçının gittiğini söylüyorsun”dedi,adeta aptalca birşeydi.
“Evet.Sana söyledim.Çünkü seni seviyorum!Yemeği getirmeli miyim Jim?diye sordu.
Birden Jim Della’ya sarıldı.Sonra cebinden bir torba çıkardı ve masaya koydu.
“Seni seviyorum,Della,”dedi.Saçının uzun ya da kısa olmasının hiçbir önemi yok.Eğer onu açarsan,öncelikle neden mutsuz olduğumu göreceksin.
Heyecanla,kağıdı çekti.Sonra küçük bir mutluluk çığlığı attı ama sonra bunlar üzüntü çığlıkları oldu.
Çünkü oradaki taraktı.Onun güzel saçları için.Tarağı ilk gördüğünde,onu istemişti.O güzel bir taraktı,pahalıydı ve şuanda onun tarağıydı.Ama artık onun uzun saçları yoktu!
Della onları aldı ve topladı.Gözleri sevgi doluydu.
Della Jim’e“Fakat benim saçım tekrardan uzayacak”dedi ve sonra Della bazı şeyleri hatırladı.Ayağa fırladı ve ağladı.
Jim’in güzel hediyesini almaya gitti ve onu Jim’e verdi.
“Hoşuna gitti mi,Jim?”diye sordu.Bunun için heryere baktım.Şimdi saatine günde bin kez bakmak isteyeceksin.Onu bana ver.Saatini bana ver,Jim!Hadi onu göster yeni zinciriyle.
Fakat Jim bunu yapmak istemiyordu.Oturdu,ellerini kafasının arkasına koydu ve gülümsedi.
“Della”dedi.Hediyelerimizi bir süre için saklayalım.Onlar çok hoş.Gördün,sana tarak alabilmek için saatimi sattım.Ve şimdi yemek zamanı.
Ve bu hikaye birbirlerini seven iki genç insanın hikayesidir.

Umarım konu kurallara uygundur.

Son düzenleme:
Hayırlısı Olsun Başarıların Daim Olsun :) Anladığım Kadarıyla İlk Defa Tam Olarak Çeviri Yapıyorsun Çok Güzel Bir Gelişme Sevindim Senin Adına :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri