Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Virtual Pc no/boot/loader hatası 26 günlük emeğim çöktü.
arkadaşlar bende c , d , e olmak üzere 3 disk sürücüsü var.
c de win7 kuruluydu. ben tutup bir cs 1.6 online uğruna e'ye xp kurdum. tabiki yeni bir işletim sisteminin üzerine eski bir işletim sistemini kurduğumdan sistem açılışta win7'yi boot etmeyip direk xp olarak açılıyor. ben şimdi sistem açılışında win7 ve xp diye seçenek çıkmasını istiyorum. çünkü şu durumda win7'yi açamıyorum.
yazılım bölümünde işletim sistemi başlığında gerekli konuları açtım yalnız gerekli cevaplar gelmedi.
format atıp ilk önce xp sonra win7 kurulduğunda sorunun çözüleceğini bende biliyorum ama şu durumda format atmadan win7'yi boot.ini dosyalarıyla oynayarak açmak istiyorum.
elimde vistabootpro ile easyBCD programları var ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum. biraz açıp kurcaladım ama hiçbirşey anlamadım.
msconfig'de başlangıç kısmında yine tek xp gözüküyor. win7'yi görmüyor.
benim aklıma gelen çözüm yolu şu;
xp'de bilgisayarım > özellikler > gelişmiş > başlangıç ve kurtarma ayarlar > düzenle'ye girdiğimizde karşımıza boot adlı bir not defteri açılıyor. içeriği şöyle.
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
partition(3) demesinin sebebi anladığım kadarıyla xp nin E sürücüsünde olmasından dolayı. acaba bu not defterinin içine sizler win7 nin boot içeriğini verseniz bende bunu eklesem bu not defterine açılışta win7 açılır mı?
lütfen yardımcı olun arkadaşlar. win7 işletim sistemini formatsız açmam lazım.
Vitrual Pcde Boot Denilen Hataysa Benim Söylüyecegimi Bir Denemeni Tavsiye Ederim
siyah ekrani kapat virtual pc consoldan setting e gel
harddisk i sec orda server files in yerini kontrol et Olmazsa Ramını Arttır Eminim Olacaktır Yardimci Olabildiysem Ne Mutlu Bana