bu konuyu kim çıkartıp bulduysa hll olsun . Ama bir yorum yapmadanda duramıycam . Bir halta yaramaz bir yöntem. Dosyaları temelli allak pullak eden bir özelliktir . Benim Tavsiyem temiz bir yükleme yapıp ghost almanız . yedeğide d sürücüsünde system information içine atarsın . Herhangibi Sorunda tekrar ghostan sorunsuz geri dönersin . Gerekirse d yi biçimlendirirsin ve tekrar Ghost ile yedek alırsın . Bu kadar basit . Ghost almak ve yedeği yüklemek en fazla 5 dk .
bu konuyu kim çıkartıp bulduysa hll olsun . Ama bir yorum yapmadanda duramıycam . Bir halta yaramaz bir yöntem. Dosyaları temelli allak pullak eden bir özelliktir . Benim Tavsiyem temiz bir yükleme yapıp ghost almanız . yedeğide d sürücüsünde system information içine atarsın . Herhangibi Sorunda tekrar ghostan sorunsuz geri dönersin . Gerekirse d yi biçimlendirirsin ve tekrar Ghost ile yedek alırsın . Bu kadar basit . Ghost almak ve yedeği yüklemek en fazla 5 dk .
Bu yöntemin işe yaramayacağını ben daha önce yazmıştım.Ama internet cafeler bir program kullanıyordu adı aklıma gelmedi.Sistemi En son format atıLmış haline döndürüyordu.Onuda deneyebilir isterse

Arkadaşlar, artık ilk karşılaştığınız sorunda çözüm olarak format atmayı düşünmeyin. Diğer alternatifleri değerlendirin. İşte onlardan birisi...
Bu derste bilgisayarımızda bir başlangıç noktası oluşturacağız ve yaptığımız hatalı kurulumlar sonucu oluşan sıkıntılarda çare olarak format atma kavramını geri plana atacağız. Bunun için size önerim ya bilgisayarınızın en iyi olduğu günü seçip belirlemeniz, ya da gün aşırı otomatik veya manuel düzenlemeniz. Şimdi aşağıdaki basamakları uygulayabiliriz.
1. Başlat > Çalıştır > %SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe [Tamam diyoruz].
2. Sistem Geri Yüklemeye Hoşgeldiniz. Ve alt radio butona tıkladık. Geri yükleme alanı oluşturunuz.
3. Geri yükleme alanı oluştur. Bu alana bir isim verebiliriz.
4. Bilgisayarımız için sorunsuz çalışan son halini belirlemiş olduk.
![]()
![]()
![]()
Şimdi de Yedek Alalım
1. Başlat > Çalıştır > ntbackup.exe [Tamam diyoruz].
2. Yedekleme/Geri Yükleme alanına hoşgeldiniz. Gelişmiş Mod yada Windowsun sihirbazı size kalmış.
3. Daha sonra zaten sistem sizi yönlendirecek.
4. Tamam diyoruz ve yedeklerimizi de almış oluyoruz.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Artık ilk takıldığımız durumda Format atmıyoruz. Peki ne yapıyoruz?
Başlat > Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Sistem Geri Yükleme
Hepsi bu kadar şimdi bigisayarımıza kaldığımız yerden devam edebiliriz. Bilindiği gibi fazla format hard diskimize zarar verecektir.
Bunun için herhangi bir sorunla karşılaştığımızda format son çözüm şeklimiz olmalı.
Kolay gelsin...
xp ye göre anlatmışsın xp kullanan kaç kişi kaldı gün geçtikçe azalıyor herkes win7 kullanmaya başladı
ayrıca xp kullananların %90 ı çiftçekirdek değildir bu da bilgisayarı kasabilir ben önermem
en iyisi 6 ayda bir format atmak
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)