emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Felsefe - Cagataye95 Makalesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cagataye95
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Biz kimiz? Yaşadığımız yer, gördüğümüz çevre ya da dokunduğumuz cisimler gerçek mi? Neden yaşıyoruz? Evren bir yaratıcıya sahip mi? Bu sorular, hayata objektif bakan bir kişinin kafasını kurcalasa da, kişi düşünce yoluyla vardığı en mantıklı kararı benimsemektedir.

İlk felsefi makalemde, temel felsefi konuları objektif olarak ele alıp beyin fırtınası olgusuna göre ilerleyeceğim.

Öncelikle, felsefenin düşünceyi bütün olarak ele aldığını belirtmek isterim. Ayrıca öznel, yani kişisel sonuçlara dayanır. Kişinin mantıksal görüşlerine göre kişinin felsefesi şekillenir.

''Evren bir yaratıcıya sahip mi?(felsefe-din ilişkisi)'' tartışmasına benim görüşüm, yaratılan hiçbir şeyin tesadüfen olmadığı ve bildiğimiz temel yasalardan ''enerji yoktan var, vardan da yok edilemez'' yasasının yaratıcının varlığına işaret ettiğini mantıksal olarak gösteren önemli bir beyin fırtınası niteliği taşıdığıdır. Yani buradan çıkarılacak mantıksal sonuç, evrendeki herşeyin bir kaynaktan, yani yaratıcıdan geldiği ve en küçük bilimsel araştırmadan en detaylı bilimsel araştırmalara kadar(felsefe-bilim ilişkisi) herşeyin ne kadar kusursuz olduğunu fark ettiğimizdir.

Şu an bildiğimiz kavramlar net anlamda doğru olmayabilir. Dünya'nın temel yasaları ile evren'in temel yasaları birbirine her ne kadar uyuşmuş gibi görünse de, farklı birçok noktası vardır. Yalnız şunu da dipnot olarak belirtmek isterim, yazımın başındaki ''enerjinin yoktan var edilemeyeceği, vardan da yok edilemeyeceği'' olgusu evrensel bir niteliktir. En küçük örnekte; insanlar çevresinde gördüğü herşeyi nesnesel olarak kavradığından dolayı, gerçek doğruluktan uzaklaşmış olabilme ihtimalinin var olduğunu belirtmek isterim. Yani, ünlü filozof ''Platon''un ''cismi nesnel olarak değil, kavram olarak görünüz'' felsefesinden ilerlersek doğruluğa bir adım daha yakın olabiliriz.

Söz Platon'a değinmişken, biraz bahsetmek isterim. Platon, Dünya'daki herşeyin daha mükemmeli olan ''İdealar Dünyası''nın var olduğunu benimsemiştir. ''Hiçbir kek kalıbından mükemmel olamaz'' sözünden ilerlersek, bu olgunun doğruluk payının var olduğunu belirtmek isterim. Az önce de belirttiğim gibi cismi kavram olarak ele aldığımızda, hayal gücümüzde var olanı benimseriz. Eski ve ünlü filozoflardan Platon'un belirtmek istediği olgu, gerçekten de ilgi çekici ve araştırılması şahsen önerilir bir olgudur.

Felsefi bir beyin fırtınası çelişkilerden doğar. Doğru yola varmak için düşünmek ve beyin fırtınası yapmak gerekir. Doğrunun kesinlikle doğru olduğu kesin değildir. Bu paragraftaki zincirleme olgular ''bile'', kişinin ufkunu geliştirir ve manevi anlamda hayata farklı bakmayı benimsetir.

Eline sağlık gerçekten çok güzel bir anlatım olmuş.Başta belirttiğiniz gibi o soruları ben de kendime bazen soruyorum ve cevabını veremiyorum. :) Teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri