Can Öcalan 1
Can Öcalan
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Yasa yine Meclis'te

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IISLoWeRII
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 216

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Şike cezalarında indirim öngeren Şiddet Yasası'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmesinin ardından Meclis pazar günü ikinci kez yasayı Çankaya'ya yollayacak.

fft1mm1577424.jpg

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından şike cezalarında indirimi öngeren Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmişti. Meclis Adalet Komisyonu’nda tekrar incelenen yasanın, TBMM’de oylamaya sunulmasının ardından pazar günü bir kez daha Gül’e gönderileceği öğrenildi. İkinci kez veto etme hakkı bulunmayan Gül yasayı isterse Anayasa Mahkemesi’ne götürebilir. Avusturya’ya gitmeden önce havaalanında açıklama yapan Abdullah Gül, “Türkiye, demokratik, anayasal demokrasiyle idare edilen bir ülke. Anayasal demokrasilerde kurumlar var ve kurumların yetki ve sorumlulukları da açık bir şekilde ortaya konuluyor. Bunlar arasında da gayet medeni ilişki, demokratik olgunluk çerçevesinde uygulamalar gerçekleşiyor. Bu çerçeve içerisinde bahsettiğiniz yasayla ilgili benim kanaatlerim ve görüşlerim kamuoyunun da bildiği gibi açıktır. Ben, bu çerçeve içerisinde yetkimi kullandım. Yasayı bir kez daha görüşülmesi için meclise gönderdim. Kanun yapıcı meclistir, parlamentodur”
diye konuştu.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri