- Konular
- 31,034
- Online süresi
- 5m 10s
- Reaksiyon Skoru
- 208
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 17 Yıl 8 Ay 27 Gün
- Başarım Puanı
- 719
- MmoLira
- 40
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
de,-da (ben de yorgunum)
too-so-also-either-neither (-de, -da)
TOO â EITHER â SO â NEITHER -ALSO
Birisi/birşey için söylediğimiz cümlenin bir başkası içinde geçerli olduğunu belirtmek için Türkçeâ de -de veya âda eklerini İngilizceâ de ise too veya either kelimelerini kullanırız.
Olumlu cümlelerdeki -de, âda eki için too, also ve so kullanılır.
1. Too ikinci cümlemizin sonunda yer alır.
They need some food. They need some money, too. - Onların yiyeceğe ihtiyacı var. Paraya da ihtiyaçları var.
A: Iâm happy. - Mutluyum.
B: Iâm happy too. / Me too. - Ben de mutluyum. / Ben de.
2. Also öznemizden sonra veya yardımcı fiilimizden sonra gelir.
I am also coming with you. â Ben de seninle geliyorum.
She also helped us. â O da bize yardım etti.
3. So birinci cümlenin yardımcı fiili ile birlikte soru şeklinde olduğu gibi kullanılır.
She generally decides in a short time. So do I. â O genellikle kısa zamanda karar verir. Ben de.
The students are waiting in the garden. So are the teachers. â Öğrenciler bahçede bekliyor. Öğretmenler de.
Olumsuz cümlelerdeki -de, âda eki için either ve neitherkullanılır.
1. Either ikinci cümlemizin sonunda yer alır.
He canât speak Spanish. I canât speak, either. â O İspanyolca konuşamıyor. Ben de.
A: She is not inexperienced. â O tecrübesiz değil.
B: You are not inexperienced, either./ You either- Sen de tecrübesiz değilsin. / Sen de.
2. Neither birinci cümlenin yardımcı fiili ile birlikte soru şeklinde olduğu gibi kullanılır.
The new student could not understand the topic. Neither could the other students. â Yeni öğrenci konuyu anlayamadı, diğer öğrenciler de.
A: I donât know the answer. â Cevabı bilmiyorum.
B: Neither, do I. âBen de.
too-so-also-either-neither (-de, -da)
TOO â EITHER â SO â NEITHER -ALSO
Birisi/birşey için söylediğimiz cümlenin bir başkası içinde geçerli olduğunu belirtmek için Türkçeâ de -de veya âda eklerini İngilizceâ de ise too veya either kelimelerini kullanırız.
Olumlu cümlelerdeki -de, âda eki için too, also ve so kullanılır.
1. Too ikinci cümlemizin sonunda yer alır.
They need some food. They need some money, too. - Onların yiyeceğe ihtiyacı var. Paraya da ihtiyaçları var.
A: Iâm happy. - Mutluyum.
B: Iâm happy too. / Me too. - Ben de mutluyum. / Ben de.
2. Also öznemizden sonra veya yardımcı fiilimizden sonra gelir.
I am also coming with you. â Ben de seninle geliyorum.
She also helped us. â O da bize yardım etti.
3. So birinci cümlenin yardımcı fiili ile birlikte soru şeklinde olduğu gibi kullanılır.
She generally decides in a short time. So do I. â O genellikle kısa zamanda karar verir. Ben de.
The students are waiting in the garden. So are the teachers. â Öğrenciler bahçede bekliyor. Öğretmenler de.
Olumsuz cümlelerdeki -de, âda eki için either ve neitherkullanılır.
1. Either ikinci cümlemizin sonunda yer alır.
He canât speak Spanish. I canât speak, either. â O İspanyolca konuşamıyor. Ben de.
A: She is not inexperienced. â O tecrübesiz değil.
B: You are not inexperienced, either./ You either- Sen de tecrübesiz değilsin. / Sen de.
2. Neither birinci cümlenin yardımcı fiili ile birlikte soru şeklinde olduğu gibi kullanılır.
The new student could not understand the topic. Neither could the other students. â Yeni öğrenci konuyu anlayamadı, diğer öğrenciler de.
A: I donât know the answer. â Cevabı bilmiyorum.
B: Neither, do I. âBen de.