Bvural41 1
Bvural41
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle

Take On Helicopters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bababeko2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 696

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Eskiden Mavi Yıldırım (Airwolf) adlı bir helikopter dizisi vardı, ah ah...

80'li yıllarda televizyonda Mavi Yıldırım adlı bir dizi vardı, eskiler hemen hatırlayacaklardır. Hatırlayamayanlar buraya tıklayıp hafızalarını tazeleyebilirler. Bu diziyi izleyip de helikopterleri sevmemek elde değildir. Ben de bu diziyi izlediğim zaman 7, 8 yaşlarındaydım ve o zamandan beri helikopterlere ilgi duyarım ve yolda yürürken ne zaman bir helikopter görsem başımı kaldırıp bakarım. Bu zamanlarda ise bilgisayarıma yüklediğim Take On Helicopters ile helikopterlerle yakından ilgileniyorum. ARMA Serisi ve Operation Flashpoint ile büyük başarı yakalayan Bohemia Interactive'in son oyunu olan Take On Helicopters bizlere sivil helikopter kullanmanın ne kadar da eğlenceli olduğunu gösteriyor. A.B.D.'nin Seattle kenti ve Güney Asya'da geçen oyunda Harry Larkin isimli bir helikopter pilotunun çocuklarını yönetiyorsunuz ve babalarının kurduğu havacılık şirketini geçirdiği zor günlerden kurtarmaya çalışıyorsunuz. Şirketi kurtarmak için helikopterler ile çeşitli paralı görevlere çıkıyorsunuz. Aslında ilk başta sivil helikopter simülasyonunda hikayeye ne gerek var diyordum ama bu sözlerle ne kadar yanıldığımı oyunun senaryosunu oynadığımda anladım. ARMA Serisi'nde senaryo anlamında pek de başarılı olamayan Bohemia Interactive bu oyunda tamamen döktürmüş. Senaryo hakkında pek bir bilgi vermek istemiyorum ancak senaryoda yaptığınız görevler birbirleriyle tamamen bağıntılı ve oldukça da sürükleyici. Yani sivil havacılık oyununun ne heyecanı olabilir ki diyorsanız tamamen yanılıyorsunuz, inanın oyunda oldukça hareketli ve heyecanlı görevler var. Kimi görevde bir S.W.A.T. timini suç mahaline taşıyorsunuz, kimi görevde ağır yaralı bir hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışıyorsunuz, kimi görevde ise bir yük helikopterini kullanıp gemilerden kargo taşıyorsunuz. Oyunun senaryosu da hayli uzun, eğer uzun oyunlarını seviyorsanız Take On Helicopters tam size göre. Senaryonun dışında oyunda başka görevler de bulunuyor, bu görevleri de istediğiniz zaman yapabiliyorsunuz. Hatta bu görevlerin çoğu da rastgele olaylardan oluşuyor, yani her oynadığınızda farklı olaylarla karşılaşıyorsunuz. Yine oyunda kontrolleri ve helikopter kullanmayı size öğreten eğitim görevleri, zamana karşı yarışlar yapabildiğiniz bölümler, istediğiniz gibi ve istediğiniz helikopterle uçabildiğiniz uçuş bölümü (sandbox) ve her şeyden önemlisi oyunun editörü bulunuyor. Bu editörle aynı ARMA oyunlarında olduğu gibi rahatlıkla görevler tasarlayabiliyorsunuz, oldukça kullanışlı ve bağımlılık yapıyor (ARMA II'nin editöründe saatler harcadığımı hatırlıyorum). Oyunun yapısı ARMA Serisi'nde olduğu gibi mod eklemeye oldukça etkin ve mod desteği bulunuyor, o yüzden yakında oyun için hazırlanmış yüzlerce mod ve ekstra görev bulabilirsiniz.

Kuleye sesleniyorum, arkamda uçan arkadaşım irtifa kaybediyor!

Take On Helicopters çoklu oyunculu modlara da sahip ancak bu modlar ve çoklu oyunculu bölümler şu anda oldukça sınırlı sayıda. Çoklu oyunculu modda diğer insanlara karşı yarışlar yapabileceğiniz bölümler ve kooperatif olararak oynayabileceğiniz bölümler bulunuyor. Ancak dediğim gibi şu anda bu bölümler sınırlı sayıda ve oynaması pek de zevkli değil. Ama Bohemia Interactive'in çoklu oyunculu moda yeni bölümler ekleceğini de umuyorum, zaten onlar eklemese bile oyunun hayranları tarafından yeni modlar eklenecektir. Çünkü ARMA için ne kadar çok mod ve bölüm çıktığını iyi biliyorum. Şimdi gelelim oyunun oynanışına; eğer ARMA II oynayıp o oyunda helikopter kullandıysanız Take On Helicopters'te de helikopteri uçurabilirsiniz. Oyuna her ne kadar simülasyon denilse de çok da ciddi bir simülasyon oyunu olduğu söylenemez. Tabii ki oyunda "Beginner", "Trainee" ve "Expert" olmak üzere zorluk seviyeleri var bu zorluk seviyelerine göre helikopterleri kullanış şekli değişiyor ama en zor ayarlarda bile birazcık uçuş simülasyonu oyunları deneyiminiz varsa helikopteri kolaylıkla uçurabiliyorsunuz. Tabii bu kötü bir durum değil aksine bu türe ilgi duyan yeni oyuncuları da oyun içine çekebiliyor ve onların da zevk almasını sağlayabiliyor. Hatta iyi bir joystick'e sahip olmadan bile oyunu rahatlıkla oynayabiliyorsunuz, tabii ki joystick'le oynamak daha zevkli ve kolay ama klavye ve fare ikilisi de yetiyor. Bundan ötürü Bohemia Interactive'ı kutluyorum. Yine ARMA II'de olduğu gibi helikopterlerden inip dolaşabiliyorsunuz ve istediğiniz yerlere gidebiliyorsunuz. Bu durum da Take On Helicopters'i diğer helikopter simülasyonu oyunlarından ayırıyor. Oyunda hafif, orta ve ağır olmak üzere üç adet helikopter sınıfı bulunuyor ve bu sınıflar içinde de bir çok helikopter bulunuyor. Her helikopterin kullanış şekli ve havada yapabildikleri tamamiyle farklı ve gerçekleriyle birebir olarak aynen oyuna aktarılmış. Her ne kadar oyun tam bir simülasyon değil dediysem de helikopterlerin uçuşu tamamen simülasyon, sadece diğer gerçekçi simülasyon oyunlarında olduğu gibi kokpitteki her düğmeyle uğraşmıyorsunuz o kadar. Bunun haricinde uçuşa rüzgar ve hava koşulları da çok etki ediyor ve çok gerçekçi yapılmış. Rüzgarlı ve fırtınalı bir havada hafif bir helikopteri uçururken ecel terleri dökebilirsiniz. Sonuç olarak oyunun oynanışı son derece başarılı ve insanı eğlendiriyor ki bir oyundan da bunu beklerim ben.

Yeryüzü yukardan güzel gözükür diye boşuna dememişler

Take On Helicopters grafik motoru olarak ARMA II'de de kullanılan Real Virtuality 3'ü kullanıyor. Bunu zaten izlenim yazısında da söylemiştim. Grafik motoru her ne kadar aynı olsa da Bohemia Interactive grafiklerde geliştirmeler yapmış. Özellikle de bulutlarda; oyundaki bulut grafikleri gerçekten de şahane gözüküyor. Bulutlar tamamiyle 3 boyutlu olarak hazırlanmışlar ve rüzgara göre hareket ediyorlar, bir oyunda gördüğüm en iyi bulut grafiklerine sahip Take On Helicopters. Aynı zamanda helikopterlerin ve Seattle kentinin modellemeleri de son derece başarılı. Bulutlara kadar uzanan gökdelenlerin arasında helikopterinizle dolanmak insana unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Bohemia Interactive masraftan kaçınmamız ve şehir trafiğini de oyuna eklemiş. Yani şehirde bulunan tüm yollarda gezinen araçları da görebiliyorsunuz ve onlar da 3 boyutlu olarak hazırlanmışlar. Tabii yukardan her şey güzel gözüküyor ancak biraz alçaktan uçmaya başladığınızda aslında modellemelerin o kadar da iyi olmadığını görüyorsunuz. Oyunun sistem ihtiyaçları da epey fazla, her ne kadar izlenim sürümüne göre optimizasyon daha iyi olsa da yine oyunu rahatlıkla oynayabilmek için çok güçlü bir sisteme sahip olmanız gerekiyor. Umarım Bohemia Interactive yakında çıkaracağı yamalarla bu sorunu biraz daha olsun azaltır. Bunların haricinde grafikler hayli başarılı ve insanın gözlerini okşuyor.

ake On Helicopters sunduğu ses efektleri ve güzel müzikleri ile de kulaklarınızı şenlendiriyor. Oyunda bulunan tüm helikopterlerin sesleri farklı olarak hazırlanmış ve bir helikopter kullandığınızı hissettirecek kadar da gerçekçiler. Bunların haricinde radyo konuşmaları ve karakterlerin seslendirmeleri de son derece başarılı. Her ne kadar ARMA serisinde seslendirmeleri pek sevmesem de bu oyunda firma iyi bir iş çıkarmış. Müzikler ise son derece güzel, simülasyon oyunlarında müzikler önemsiz olsa da bu oyunu oynarken inanın müzikleri dinlemek için bile fazladan uçtuğum oldu. Kısacası ses ve müzik konusunda da son derece başarılı Take On Helicopters.

Yeni helikopter oyunumuz Take On Helicopters herkese hayırlı olsun!

Take On Helicopters bir takım eksikliklerine rağmen genelinde başarılı bir oyun olarak karşımıza çıktı. Eğer helikopterleri seviyorsanız veya uçuş simülasyonlarına yeni yeni ilgi duymaya başlıyorsanız sizin için Take On Helicopters iyi bir seçim olacaktır. Tabii oyunu diğer oyunculara da öneriyorum, çünkü hayatınca simülasyon oyunu oynamamış olan insanların bile ilgisini çekecek türden bir oyun Take On Helicopters. Mod desteği ve içinde bulundurduğu kullanışlı editörü sayesinde oyun, hayranları tarafından daha da genişleyecektir bundan emin olabilirsiniz. Tabii Bohemia Interactive de bu sırada boş durmayacak ve oyunun eksikliklerini tamamlayıp oyuna yeni eklentiler de ekleyecektir. O halde ne yapıyorsunuz, hemen en yakın Steam dükkanından Take On Helicopters'i alıyorsunuz ve uçmaya başlıyorsunuz. Bu arada incelemeyi kısa yazacağım demiştim ama gene uzun olmuş... Herkese iyi oyunlar.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri