Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

The Sims 3 (PC)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TurkJojks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 365
Her yapımcı firmanın güvendiği, efsane olmaya aday bir takım oyunları vardır. Hiç kuşku yok ki Electronic Arts için The Sims serisi bu oyunların başında gelir. The Sims ilk oyunundan bu yana EA`yı finansal açıdan, oyuncuları ise eğlence bakımından son derece memnun edebilmiş ender serilerdendir.
Biraz başa saracak olursak The Sims ilk defa 1996 yılında tasarlandı. Sims City üzerine temellenen oyun, hayatını acı içinde geçiren bir adamın hikayesi üzerine oyun halini aldı.

Sims adıyla ortaya çıkan oyun 2000 yılında EA Games tarafından destek buldu ve efsane olma yolunda ilk adımını attı. The Sims ilk çıktığında hatırlanacağı üzere 2 boyutluydu fakat gelişen teknoloji ile birlikte simlerimiz de gelişti. Artık bütün simlerimiz 3 boyutlu. Sims 3 ile simlerimizle beraber oyunda ki bir çok özellik değişime uğradı. Kısa zamanda çılgınlık halini alan Sims ek paketleriyle de kendini hiç unutturmadı. Şimdi ise bir sürü yenilikle beraber EA çalışanları Sims 3`ü oyunseverlere sundular.

Sims 3 ile hayata yeniden başlangıç

Sims gelişme gösteren ve oldukça hızlı ilerleyen bir oyun. Hemen belirtmek isterim ki büyük küçük herkesi kendisine hayran bırakan oyunun bu serisinde diğerlerinde bulunmayan mega kasaba özelliği hemen dikkat çekiyor. Oyuna yaşayacağınız yeri seçerek başlıyorsunuz. New Game dedikten sonra bir karşılama ekranı beliriyor ve oradan istediğiniz sims karakterini kendiniz oluşturuyorsunuz. Oyunda 6 farklı sim grubu yer alıyor. Bunlar bebek, çocuk, genç, genç yetişkin, yetişkin ve yaşlı. Seçtiğiniz grup bebek, çocuk, genç simlerinden oluşuyorsa oyuna hakim olabilmesi için bir de yetişkin grubundan bir sim oluşturmanız isteniyor. Bir aile içinse en fazla 8 sim oluşturabiliyorsunuz. Burada size tavsiyem en az sayıda sim oluşturmanızdır. Çünkü fazlası oyun başladığında ilerlemenizi engelleyecektir. En az sayıda ama işinize hakim simler yaratmanızı öneririm. Sim yaratma ekranındaki diğer özellik de simlerin kişisel özelliklerinden oluşuyor, bu özellikler ise şöyle sıralanabilir;
saldırgan, sportif, sanatsal, duygusal, ağırbaşlı, cesur, etkileyici, hayalperest, affetmez, mızmız, kimsesiz gibi alternatifler arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.Tabi her yaş için bu alternatiflerin sınırı var:

*Toddler (ufaklık): 2 alternatif
*Child (çocuk): 3 alternatif
*Teen (genc): 4 alternatif
*young adult (genc yetişkin): 5 alternatif
*adult (yetişkin) :6 alternatif
*elder (yaşlı) :6 alternatif

Bu alternatifler sadece sizin yaşam amacınızı belirlemiyor oyundaki karakterinizin duygularını da ifade ediyor ve ona göre hareket etmesini sağlıyor.Mesela bir tartışma olduğunda saldırgan siminiz kavgaya yönelirken, iyi, sevecen simler bunu daha farklı şekilde çözümlemeye çalışıyor.Yani gerçek hayata uyarlanan bir şey bu. Oyunu anlatmak çok güç, çünkü oyun son derece kapsamlı ve gerçek hayata oldukça yayılmış durumda.

Olmak istediğim fakat olamadığım ben

The Sims`in belki de en cezp edici yanı gerçek hayatta hep olmak istediğimiz fakat bir türlü olamadığımız kişilikleri yönetme fırsatını oyuncuya vermesidir. Yani bir kişi doktor olmak istediğin de eğer siminin özelliklerini buna göre ayarlarsa ve simi ile ilgilenirse, sim dünyasının en ünlü doktoru bile olabilir. Şöyle düşünün. Hayat boyunca hiç kız arkadaşınız olmamış (tabi erkekler için bahsediyorum? ) kendiniz için öyle bir sim ayarlarsınız ki, sim dünyasında ki bütün kızları peşinden koşturtabilir. İşte size yaşamak istediğiniz hayat. The Sims 3 size bunu sanal da olsa yaşama imkanı veriyor. Oyunun oynanışından biraz bahsedecek olursam size kendi simimi seçtiğimi varsayarak oyunu şöyle özetleyebilirim. Çoğu oyuncu sim yaratırken kendisi gibi olmasını ister ben ise tam tersi zaten yaşadığım hayatı kendim oynuyorum bu yüzden tamamen farklı sadece hayallerimdeki karakteri simime uyarladum, aynı yukarı da bahsettiğim gibi. Benim simim sanatsal, yaratıcı, yakışıklı (bende yakışıklıyım ama :p ), iyimser gibi alternatiflerden oluşuyordu. Simim bir gün parkta gezerken bir kavga gördü ve hemen her iki tarafı da yumuşatmaya çalıştı. Simimin bir diğer hoşuma giden özelliği de hemen yanıbaşımda bulunan bayan komşularımla hızlı bir dialoğa girmesi oldu. Yani bunu gerçek hayata vurduğum da benim bunu yapmam günlerimi hatta aylarımı alabilirdi. Fakat simim eve taşındığının gecesi bayan komşularla tanıştı ve samimi oldu. Tabi simimin özellikleri arasında sanatsallıkta olunca bayanları etkilemesi de pek zor olmadı, yani yazımda da belirttiğim gibi, siminizin özelliklerini yaşam amacına göre belirleyin. Mesela çapkın bir sim için kavgacı, hırçın, utangaç gibi bir özellikleri seçerseniz siminiz hüsrana uğrayabilir. Zaten siminizin konuştuğu simin kafasında beliren imleçin içindeki öğeler onun neyden bahsetmek istediğini size gösteriyor, sizde siminize verdiğiniz direktiflerle konuyu o yöne doğru çekebiliyorsunuz. Tabi mesela karşınızdaki sim sanattan bahsetmek istiyorsa ve sizde siminize böyle bir özellik yüklemediyseniz karşı cins sizin simini sevmeyebiliyor. Yani simslerin dünyasıda olabildiğince bizim dünyamıza benziyor. EA gerçekten bir hayli emek harcamışa benziyor.

3 Boyutlu simlerimiz

The Sims 3 grafiksel açıdan fazla bir şey vaad edemese de eğlence ve içerik olarak vaad ettikleri oyunun efsane olması için yeterli duruyor. Simlerimiz yazının başında da belirttiğim gibi 3 boyutlu ve serinin en iyi simleri. Şehir de diğer Sims oyunlarına kıyasla çok daha detaylı ve kapsamlı. Oyunun müzik ve seslendirmeleri ise gayet başarılı olmuş. Yani romantik bir siminiz varsa sevgilisi ile sohbet ederken arkadan romantik tonda müzikler dikkatinizi çekebilir. Seslendirmeler, diyaloglar ve bu diyaloglarda ki ses tonları, vurgulamalar gayet başarılı olmuş. Yani simler kavga anında başka, sohbet anında başka ton ve vurgulamalarla konuşuyorlar.

Hadi istediğiniz hayat sizleri bekliyor!

Eğer bir Sims tutkunu iseniz hiç durmayın ve bir an önce The Sims 3 oyununu temin edip olmak istediğiniz simsi yaratın. Herşey sizin elinizde. Siminize istediğiniz özellikleri yükleyin ve ardından istediğiniz kişi olun. Eğer hayatta niye hep ben şu kişi gibi olamadım diyorsanız, EA size sanalda da olsa istediğiniz kişi olma fırsatını veriyor. The Sims 3 anlatılmaz…YAŞANILIR!

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri