HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Şimdiye kadar çoktan duymuşsunuzdur ama bir de ben söyleyeyim. Ayın üçünde Playstation Network Plus ve UPlay PS kullanıcıları için sunulan Assassin's Creed Revelations Multiplayer Beta artık PSN hesabı olan bütün oyuncular için açık. Sizi bilmem ama ben bu haberi duyar duymaz işi gücü bırakıp Playstation'ın başına geçtim ve betayı indirdim. 8 saatlik maceranın sonundaysa istemeye istemeye PS kontrolörünü masaya bıraktım, bu yazıyı yazmaya başladım. Yanlış anlaşılmasın, oyunu bırakmayı istemememin sebebi yazı yazmayı sevmemem değil, betadan inanılmaz zevk almam. Bu belli olsun yani. Sinan abi, anlıyorsun değil mi?
PlayStation Network'e girdiniz. Orada adamın gözünün içine bakan AC: Revelations sayfasını açıp yaklaşık 2.7 GB'lık betayı indirdiniz. Nihayet betayı başlattığınızda oyunun beta için size sunduğu 9 karakterden birini seçeceksiniz. Sentinel, Vanguard, Guardian, Vizier, Thespian, Deacon, Bombardier, Trickster ve Champion adındaki 9 Tapınak Şövalyesinin bulunduğu karakter listesinden dilediğinizi seçerek başlayabilirsiniz. Karakterlerin görünümleri ve kullandıkları silahlar farklı olsa da hepsiyle oynama şekli aynı. Kendinize en yakın hissettiğinizi alın. Benim Bombardier'e çok kanım kaynadı, daha çok onu kullandım. O da benim gibi iri yarı, kabasakal bir adam olduğu için herhalde, bilmiyorum.
Bütün takımınız burada işte. İstediğinizi seçin.
Karakterinizi seçtikten sonra Animus'un direktifleri doğrultusunda ilk eğitim bölümüne başlamış bulunuyorsunuz. Bu bölüm sizi oyunun "herkes tek" prensibini üstlenmiş modlarına hazırlıyor. Kalabalığın içine nasıl karışacağınızı, hedefinize nasıl sessizce yaklaşacağınızı, onu nasıl öldüreceğinizi ve sizi takip eden kişiyi nasıl saf dışı bırakacağınızı bu bölümde öğreniyorsunuz. Beta itibariyle bu tipte yalnızca iki mod var. Bunlardan biri AC: Brotherhood'dan da bildiğimiz Wanted. Bu mod önceki oyunda da bulunduğu için bununla ilgili bir açıklama yapmayacağım. Asıl yeni mod Deathmatch. Bu isim size çok tanıdık gelse de, artık hiçbir orijinallik vaat etmiyor gibi görünse de bence betanın en eğlenceli modu budur. Vaktimin çoğunu "Easy Deathmatch" haritalarında geçirdim. Bu mod prensipte "Wanted"a benzese de aslında bayağı farklı. Bir kere bu modun haritası çok küçük. Oldukça dar bir alanda ( dar derken, bütün bir haritanın Animus duvarlarıyla kısıtlanıp %10'luk bir kısmının oyun alanı olarak kullanılabilmesini kastediyorum) peşinizdeki kişinin kim olduğunu bilmeden hedefinizi bulup öldürmeye çalışıyorsunuz. İsminin başındaki "Easy"nin haritanın boyutuyla ilgili olduğunu düşünüyorum; çünkü hedefinizi çok geçmeden bulabiliyorsunuz. Wanted'ın aksine bu modda yeteneklerinizi, menzilli silahlarınızı ya da herhangi bir aracınızı kullanamıyorsunuz.
Hedefinize iyice yaklaşıp onu öldürmeli ve yeni hedefiniz size gösterilene kadar sizi avlayan kişiye yakalanmamalısınız. Bu modda önemli olan gizlilik, kalabalığın içine karışabilmek, dikkat çekmemek. Eğer acele eder, oradan oraya koşturursanız kendinizi bütün oyun alanına belli eder, hedefinize kaçmak için, takipçinize de sizi avlaması için fırsat vermiş olursunuz. Ne olursa olsun takipçinizi öldüremiyorsunuz, ama tamamen savunmasız da değilsiniz. Yakınınızdaki bir adamın tepesinde "O" tuşunu gördüğünüz zaman o kişinin hedefi olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Ustaca gizlenir, kalabalığa karışabilirseniz takipçinizin bir anlık boşluğundan yararlanıp onu sersemletebilir, peşinize yeni biri takılana kadar vakit kazanabilirsiniz. Yalnız ben bu modda Mart kedisi gibi çatılarda gezen oyuncular gördüm. Siz sakın onlardan olmayın arkadaşlar. Tamam, yüksek bir yere çıkmak oyun alanını daha iyi görmenizi, avınızı bir nebze olsun daha kolay bulmanızı sağlıyor olabilir; ama bu aynı zamanda "Ben kalabalıktan değilim, oyuncuyum" diye bağırmaktır. Yapmayın. Avımı çatıda görüp de yanına gittiğimde takipçim tarafından kaç kez bıçaklandığımı ben bilirim.