Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Kullandığımız her türlü elektronik donanımın üzerinde mutlaka donanımı kontrol eden bir yazılım çalışmaktadır. Donanımlar gelişip karmaşıklaştıkça, onları kontrol eden yazılımlar da mecburen gelişip karmaşıklaştı. Yani bir diğer deyişle, zaman içerisinde donanımlarımızdaki basit yazılım parçaları, kompleks işletim sistemlerine dönüştürüldüler.
(Aynı giysi bedenleri gibi) donanımlar söz konusu olduğunda tek bir kullanıcı tipi olmadığından ve (her beden için ayrı giysi üretilemeyeceği gibi) her kullanıcı tipine de ayrı işletim sistemi geliştirilemeyeceğinden, günümüze dek bir kaç değişik işletim sistemi geliştirildi. Bazıları zamana yenik düşüp değişen kullanıcı talep trendlerine yeterince veya zamanında cevap veremediği için piyasadan çekildi, bazıları ise kullanıcılara ayak uydurmayı başarıp hayatta kalabildi. Günümüzde mevcut ve önümüzdeki yakın zaman dilimi içerisinde mevcudiyedini koruyacak işletim sistemlerini hızlıca saymak gerekirse, (alfabetik olarak)
Apple: iPhone OS
Google: Android
Microsoft: Windows Mobile
Nokia: Maemo
Palm: WebOS
RIM: Blackberry OS
Symbian
(Aynı giysi bedenleri gibi) donanımlar söz konusu olduğunda tek bir kullanıcı tipi olmadığından ve (her beden için ayrı giysi üretilemeyeceği gibi) her kullanıcı tipine de ayrı işletim sistemi geliştirilemeyeceğinden, günümüze dek bir kaç değişik işletim sistemi geliştirildi. Bazıları zamana yenik düşüp değişen kullanıcı talep trendlerine yeterince veya zamanında cevap veremediği için piyasadan çekildi, bazıları ise kullanıcılara ayak uydurmayı başarıp hayatta kalabildi. Günümüzde mevcut ve önümüzdeki yakın zaman dilimi içerisinde mevcudiyedini koruyacak işletim sistemlerini hızlıca saymak gerekirse, (alfabetik olarak)
Apple: iPhone OS
Google: Android
Microsoft: Windows Mobile
Nokia: Maemo
Palm: WebOS
RIM: Blackberry OS
Symbian
yorum yokmu ya ?
:ka24:
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)