Bvural41 1
Bvural41
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Avadon: The Black Fortress

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kralonly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 494

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Avadon: The Black Fortress

Eskiden, 90'lı yıllarda RPG oyunlarını oynamak daha bir zevkliydi ve o zamanın RPG'lerinin içerikleri çok zengindi. Ne zaman oyun dünyasında konsol furyası başladı RPG oyunları daha basitleşmeye başladı. Çünkü konsol oyuncuları oldukça sıkılganlar ve keşfetmeyi pek sevmiyorlar sanırım. Neyse lafı uzatmadan artık Fallout 1-2, Baldur's Gate, Planescape: Torment gibi oyunlar yapılmıyor ve bu oyunları sevenler ise özlemle yanıp tutuşuyor. Bunu bilen yılların oyun firması Spiderweb Software, Avadon: The Black Fortress adlı oyunu geliştirdi ve biz RPG severlerin karşısına koydu. Bakalım uzun zamandır gerçek bir RPG oyunu bekleyen beni Avadon: The Black Fortress nasıl etkilemiş?

i1.jpg

Avadon'un Eli olmak zor bir iştir, her an öldürülebilirsin

Avadon: The Black Fortress, yazının başında da söylediğim gibi gerçek bir RPG oyunu. Oyun, Lynaeus adı verilen topraklarda geçiyor. Lynaeus'da 5 adet ülke bulunuyor ve bunlar aralarında barışı sağlamak için bir antlaşma imzalamışlar, bu antlaşmayı korumak ise Avadon Kalesi'nin görevi. Siz ise oyun başladığında bu kaleye geliyorsunuz ve Avadon'un Eli (Hand of Avadon) olarak göreve başlıyorsunuz. Ancak antlaşmanın bozulmasını ve Lynaeus topraklarında savaş çıkartmak isteyen güçler boş durmuyorlar ve türlü türlü pis oyunlar oynuyorlar. Sizin amacınız ise bunları durdurmaktan ibaret. Konuyu anlattıktan sonra biraz da oynanıştan bahsedelim. Oyuna başladığınızda karakter sınıfı seçmeniz isteniyor, oyunda "Blademaster", "Shadowwalker", "Shaman" ve "Sorceress" olmak üzere 4 adet karakter sınıfı bulunuyor. Diğer oyunlarda büyücü sınıfı ile oynamayı pek sevmem ancak bu oyunda niyeyse onla oynamak çok eğlenceli. Karakterinizin görünüşüyle oynama yapamıyorsunuz, sadece ismini değiştirebiliyorsunuz. Oyunu izometrik açıdan oynuyorsunuz, fare ile haritada gitmek istediğiniz yere basıyorsunuz ve karakterinizi yönlendiriyorsunuz. Oyundaki savaşlar ise aynı Fallout 1-2'de olduğu gibi sıra tabanlı gerçekleşiyor. Yine eski RPG oyunlarında olduğu gibi arkadaşlarınızdan oluşan grubunuzla da ilerleyebiliyorsunuz ve savaşlara girebiliyorsunuz. Avadon: The Black Fortress'ın geçtiği oyun dünyası oldukça geniş; birçok görev, birçok temizlenecek zindan ve keşfedilecek birçok mekan ve eşya barındırıyor. Seviye atladıkça açılan büyü ve yetenekleri ise oldukça sevdim ve başarılı buldum, çoğunu kullanması zevkli ve diğer bazı oyunlardaki gibi gereksiz değiller.

Normalde bu paragrafta grafik, ses ve müziklerden bahsederim ancak Avadon: The Black Fortress'ta pek fazla bu söylediklerimden bulunmuyor. Grafikler 2 boyutlu ve bana göre yeterli. Büyü efektleri, karakterlerin çizimleri ve mekan tasarımları da gayet başarılı. Ancak animasyonlarda hafif sorunlar göze çarpıyor. Bunun haricinde oyun 1920 x 1080 gibi çözünürlükleri bile destekliyor ki bu oldukça güzel bir durum. Tabii bu grafikler sayesinde oyun eski PC'lerde ve Netbook'larda bile sorunsuz olarak çalışabiliyor. Oyunda bulunan ses efektleri de öyle ahım şahım değiller ancak ortama göre ses efektleri değişiyor, yani zindanlardaysanız bağırışlar, ormanda iseniz de kuş cıvıltıları kulağınıza geliyor. Seslendirme gibi bir olay da ne yazık ki Avadon: The Black Fortress'da bulunmuyor, oyunda bulunan karakterler dertlerini sadece yazıyla anlatabiliyorlar. Müzikler ise genel anlamda iyiler.

i2.jpg

Gerçek RPG özlemi ile yanıp tutuşanlar ilacınız burada!

Kısaca özetlersek; Avadon: The Black Fortress bizlere 4 adet farklı karakter sınıfı, onlarca büyü ve yetenek, yüzlerce görev ve keşfedilecek gizli yerler, birçok farklı son, yüzlerce bulunacak eşya ve tekrardan oynanabilirlik vaat ediyor (zaten oyunu bir kere bitirmek bile oynanış tarzınıza göre 25-30 saat sürüyor). Ayrıca bu oyunu oynarken Dragon Age II'ye göre daha fazla zevk aldım, bunu da belirtmeden geçmek istemiyorum. Avadon: The Black Fortress'ı tüm eski (90'lı yılların) RPG oyunlarını özleyenlere ve tüm RPG severlere şiddetle öneriyorum. $9.99 olan fiyatının karşılığını fazlasıyla veren bu oyunu alın ve Avadon Kalesi'ni düşman saldırılarından koruyun. Herkese iyi oyunlar.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri