mavzermete 1
mavzermete
Bodyguardd 1
Bodyguardd
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

İP Sabitlemek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan turkmo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 918
Arkadaslar İlk Önce Alıntıdır Onu Belirtiyim Ama Sizinle Paylaşmak İstedim

Remote Desktop Connection (Uzak Masaüstü Bağlantısı) kullananların en büyük dertlerinden birisi ülkemizde mevcut olan Adsl hizmetinin sık sık kesilmesi ya da kopmasıdır. Bunun sonucunda da sürekli olarak IP adreslerimiz değişiyor. Peki bunun için nasıl bir çözüm bulabiliriz? İşe gittiğimizde ya da herhangi bir zaman evdeki bilgisayarımızdan bir veriye ihtiyaç duyduğumuzda evdeki hiçbir şeyden haberi olmadan IP adresi değişmiş olan bilgisayarımıza nasıl bağlanabiliriz? Sorunun yanıtı yazının devamında…Sorunumuzun çözümünü ve yaptığımızın mantığını açıklamak gerekirse;
İnternet bizim bildiğimiz kadarıyla tamamen etiket yani domainden ibarettir. Biz tarayıcımıza yazarız ve gireriz. Aslında bu sadece bizim kolay hatırlamamız için anlayabildiğimiz konuşma dilinde verdiğimz bir isimdir. Aslında yaptığımız isimle google’ın IP’sini çağırırız. Böylece google’ın IP’sini bizim tarayıcımız kullanır ve bize dosyaları çalıştırır.
Şu an burada yapacağımız ise bir domain name serverdan ücretsiz yayın yapan siteye (no-ip.com) üye olacağız. Yapacağımız işlemler sonucu no-ip.com domain name serverlarına ismimizi (misal gaydırıguppak.no-ip.com) kayıt edecek. Nerden çağırılırsa çağrılsın bu bir IP olarak döndürülecek. Yani bir IP adresi gönderecek. Bizim amacımız bu döndürülen IP adresine ulaşmak. İşte no-ip.com’un yapacağı şeyler burada başlıyor. Bilgisayarımıza ufak bir program kurarak bizim değişken IP adresimizi sürekli olarak denetliyor ve değişiklikleri domain adresimize uyguluyor. Böylece xxxx.no-ip.com olarak girdiğimiz adresten ip adresi ne kadar değişirse değişsin biz sürekli olarak bilgisayarımıza bağlanabiliyoruz.
Gelelim sorunumuzun çözümüne… adresi bizim ilacımız olacak.
Yapacaklarımız ise şu şekilde sıralanıyor;
1) Önce u açıyoruz ve burada sağ taraftan create account diyerek üye oluyoruz.
2) Mail adresimize gelen aktivasyon mailini açıp üyeliğimizi onaylıyoruz. Böylece no-ip.com’a üye olmuş bulunuyoruz.
3) no-Ip.com da girip, Host sekmesine tıklayıp add(ekle) diyoruz.
4) Hostname kısmına kullanıcı adınızı yazıyorsunuz. Yandaki sekmeden de alan adınızı istediğinize göre seçin.
5) En alttaki mail options kısmına “kullanıcıadınız.seçtiğinizalanadı” şeklinde yazıp create host‘a tıklıyoruz.
6) Download kısmından No-IP Duc programini indiriyoruz. (Sizler için 4shared’e yükledim buradan da indirebilirsiniz )
7) Kurduktan sonra programi açiyoruz no-ip.com’a kayıt olduğumuz e-mail ve sifreyi giriyoruz.
8) Bu işlemleri tamamladığımızda karşımıza “kullanıcıadınız.seçtiğinizalanadı” şeklinde hesabımız geliyor.

9) No-IP Duc programımızdan Options’ sekmesine giriyoruz. Oradan “run on startup” ı işaretliyoruz.

10) Connection sekmesinde “Override automatic connection detection”ı işaretliyoruz.

11) İşlemi tamamlıyoruz. Programın başlat çubuğunda çalışır olmasına dikkat edin. Yoksa bir işe yaramaz =)
Ben denedim işe yarıyor. Siz de deneyip deneyimlerinizi paylaşırsanız bu sorunla karşılaşan başka arkadaşların dertlerine derman olabiliriz sanıyorum.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri