Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Teknik Lise alan dalları

ugurkaan

Level 6
TM Üye
Konular
195
Reaksiyon Skoru
534
Altın Konu
0
Başarım Puanı
208
TM Yaşı
15 Yıl 5 Ay 8 Gün
MmoLira
14
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

MAKİNA TEKNOLOJİSİ ALANI

Önceki eğitim sitemindeki Tesviye, Kalıp, Makine Ressamlığı, CNC, Makine Modelciliği bölümlerinin birleştirilmesi sonucunda oluşan, Öğrencilerimizin; 10. sınıfta ortak alan dersleri okuyarak başarılarına ve tercihlerine bağlı olarak 11. sınıfta ; Endüstriyel Kalıpçılık-Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı-Bilgisayarlı Makine İmalatı ve Makine Bakım Onarım dallarını benimseyebilecekleri bir meslek alanıdır. ATL-TL-EML ve AL Düzeyinde Öğrenci alan ve verdiği eğitimle ülkemizin çok temel ihtiyacı olan vasıflı teknik elemanlar yetiştiren bir alan özelliği taşımaktadır
AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI

Mobilya ve Dekorasyon Bölümü olarak bilinen bu alan Öğrencileri 10. sınıf sonunda başarı ve tercihlerine göre; Mobilya İmalatı-Ahşap Üst Yüzey İşleme ve Ahşap İskelet İmalatı dallarını benimseyebilecekleri bir meslek alanıdır. TL-EML ve AL Düzeyinde Öğrenci alan ve verdiği eğitimle ülkemizin çok temel ihtiyacı olan vasıflı teknik elemanlar yetiştiren bir alan özelliği taşımaktadır.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

Elektrik, Elektronik ve Otomatik Kumanda bölümlerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş meslek alanıdır. Öğrencilerimizin; 10. sınıfta ortak alan dersleri okuyarak başarılarına ve tercihlerine bağlı olarak 11. sınıfta; Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü-Endüstriyel Bakım Onarım-Görüntü ve Ses Sistemleri-Haberleşme Sistemleri-Otomasyon Sistemleri ve Yüksek Gerilim Sistemleri dallarını benimseyebilecekleri bir meslek alanıdır. ATL-TL-EML ve AL Düzeyinde Öğrenci alan ve verdiği eğitimle ülkemizin çok temel ihtiyacı olan vasıflı teknik elemanlar yetiştiren bir alan özelliği taşımaktadır.
MOTORLU ARAÇ TEKNOLOJİSİ ALANI
MEGEP Projesi kapsamında Türkiye’de ilk defa okulumuzda kurulan bu alan, öğrencilere iş makineleri dalında eğitim vererek ülkemizin çok temel ihtiyacı olan vasıflı eleman yetiştiren bir alan özelliği taşımaktadır. Endüstri Meslek Lisesi Bünyesindedir.
METAL TEKNOLOJİSİ ALANI
Metal İşleri Bölümü olarak bilinen bu alan Öğrencileri 10. sınıf sonunda başarı ve tercihlerine göre; Kaynakçılık ve Çelik Konstrüksiyon dallarını benimseyebilecekleri bir meslek alanıdır. EML Düzeyinde Öğrenci alan ve verdiği eğitimle ülkemizin çok temel ihtiyacı olan vasıflı teknik elemanlar yetiştiren bir alan özelliği taşımaktadır.
RAYLI SİSTEMLER TEKNOLOJİSİ ALANI
Anadolu Meslek Lisesi kapsamında Türkiye genelinde bir ilk olan bu alan , "Raylı Sistemler Makine" ve "Raylı Sistemler Elektrik- Elektronik" dallarında eğitim vererek, ülkemizin çok temel ihtiyacı olan vasıflı eleman yetiştiren bir alan özelliği taşımaktadır.
BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ ALANI

Bilgisayar Bölümü olarak bilinen bu alan Öğrencileri 10. sınıf sonunda başarı ve tercihlerine göre; Ağ İşletmenliği-Web Tasarım ve Veri Tabanı Programcılığı dallarını benimseyebilecekleri bir meslek alanıdır. ATL-TL-EML ve AL Düzeyinde Öğrenci alan ve verdiği eğitimle ülkemizin çok temel ihtiyacı olan vasıflı teknik elemanlar yetiştiren bir alan özelliği taşımaktadır.
MÜZİK ALETLARİ TEKNOLOJİSİ ALANI ENSTRÜMAN(ÇALGI) YAPIM DALI
Milletlerin yaşamında ve var oluşlarında müziğin çok önemli bir yeri vardır.
Müziğin oluşumunu enstrümanlar sağlar. Enstrümansız müzik yapılamaz. Enstrüman biliminde, “İyi bir enstrüman yapılmaz, yaratılır” denir. O enstrümanı yaratacak olan ise Enstrüman Yapım Sanatçısı dır
Heykeltıraşın ve ressamın eserini sadece seyredersiniz. Bir enstrüman yapımcısının eseri, heykeltıraşın heykeli ve ressamın tablosu kadar güzeldir ve seyredilir, ayrıca canlıdır, sizinle konuşur ve kalbinizin sesini yansıtır
Uzay çağında olmamıza rağmen kalbi konuşturan bir cihaz bugüne kadar yapılamamıştır, yapılması da zordur. Kalbi ancak enstrüman yapım sanatçısının eseri konuşturur.
Enstrüman yapım sanatı, güzel sanatların en güzel dallarından biridir. Ülkemizin yüz binlerce enstrümana ve binlerce enstrüman yapım sanatçısına ihtiyacı vardır.
Dünyadaki teknolojilerinin hızlı bir şekilde gelişmesinin yanında müzik enstrümanlarının imalatı ve büyük artış olduğu bilinmektedir.
Ülkemizde iş potansiyeli oldukça geniş imkanlara sahip çalgı yapımcılığı alanında yetişecek gençlerin kendi atölyelerini kurabilmesi, üniversitelerin konservatuar bölümlerinde çalgı yapımcılığı bölümüne devam edebilmeleri aynı zamanda enstrüman bilimine katkı sağlamalarının yanında, orkestra, senfoni ve yeni kurulacak koroların enstrüman yapımcısı ihtiyacını karşılayabilecektir.
Müziğin oluşumunu sağlayan enstrümanlarımızın geçmişini bilmek; onları yakından tanımak ve onlar üzerinde ne gibi bir değişiklikler yapılacağını düşünmek çağdaş ve bilimsel anlamda müzik yapılmasını sağlayacaktır.
Endüstriyel öğretim yapmakta olan okullarımızda bu güne kadar herhangi bir yapım bölümü olmaması nedeniyle bu alanda ara insan gücü yetiştirilememiştir.
Bu sebeple yukarda belirtilen hedefler doğrultusunda Haydarpaşa Anadolu Teknik lisesi, Anadolu Meslek Lisesi , Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde; Meslek Lisesi bünyesinde 2004-2005 öğretim yılından itibaren ENSTRÜMAN (ÇALGI) YAPIM BÖLÜMÜ açılmıştır ve eğitime başlamıştır.
ENSTRÜMAN (Çalgı) YAPIM BÖLÜMÜ mezunları kendi alanlarında çalışabilecekleri gibi yüksek öğretimde bulunan enstrüman yapım bölümlerinin alt yapısını oluşturacaktır.
Endüstri meslek lisesi Bünyesinde açılan bölümümüz, 2007-2008 Öğretim Yılından İtibaren Anadolu Meslek Lisesi Müzik Aletleri Teknoloji Alanı olarak yeniden yapılandırılmıştır. Teknik okullar, ilköğretim okulu üzerine öğrenim süresi 4 (dört) yıl olan; orta öğretim seviyesinde ortak genel kültür ve uygar bir dünya görüşü kazandırılması ile birlikte, çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ihtiyaç duyduğu meslekî formasyonu vermek amacıyla öğrencileri, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programların uygulandığı endüstriyel teknik öğretim okuludur.
Evrensel ve yerel müziklerde oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan enstrüman (çalgı) çeşitleri, okulların fiziki koşulları ve ülke ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tüm enstrümanların yapım bölümleri açılabilecektir.
Anadolu Meslek Lisesi Müzik Aletleri Teknoloji Alanı meslek dersleri öğretim programlarının içerikleri, öğrencilere yukarıda belirtilen yeterlilikleri kazandıracak şekilde düzenlenmiş ve geliştirilmiştir.
Enstrüman(çalgı) yapım bölümüne 2004 -2005 öğretim yılında özel yetenek sınavı ile 13 öğrenci alınmıştır. Eğitimin ve öğretimin istenilen seviyeye ulaşması amacıyla öğrenci sayısı dünyadaki örneklerine paralel olarak düşük tutulmuştur.
Öğrenciler, müzik kulağı, ritm duygusu, görsel yetenek ve el becerileri konularında “özel yetenek sınavı” ile seçilerek alınmıştır.
Meslek dersleri öğretim programlarında Meslek Resim, Melek Teknolojisi, Genel Enstrüman Bilgisi(Organoloji) Genel Müzik Bilgisi Teorisi ve Solfeji(Türk ve Batı), Müzik Fiziği (Selen Fiziği) ve Atölye derslerini göreceklerdir. Atölye derslerinde Mandolin, Bağlama, Ud, Gitar Keman ve Klasik
Kemençe yapacaklardır.

Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Bölümü Nedir? / Hakkında

Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Bölümü Nedir? - Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Bölümü Hakkında - Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Programın Amacı

Endüstriyel otomasyon programının amacı güncel üretim teknolojileri talaşlı makine üretimi sanayi sektöründe çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Endüstriyel otomasyon programında matematik bilgisayar teknolojinin bilimsel ilkeleri mühendislik bilimi teknik resim bilgisayar destekli desen CNC makineleri mekanik makine ve üretim analizi materyel teknolojisi gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır. Bu programda dersler İngilizce'dir.

Gereken Nitelikler

Endüstriyel otomasyon programında okumak isteyenlerin fen bilimlerine ve özellikler fiziğe ilgili ve bu alanda başarılı mekanik yeteneğe sahip gözlerini ve ellerini uyumla çalıştırabilen başkaları ile işbirliği halinde çalışabilen dikkatli kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler

Endüstriyel otomasyon programını bitirenlere "Endüstriyel Otomasyon Teknikeri" unvanı verilir. Endüstriyel otomasyon teknikerleri talaşlı makine üretimi yapan fabrikalarda mühendis ile teknisyen ve işçiler arasındaki ilişkiyi sağlayan eleman olup mühendis tarafından hazırlanan üretim planının uygulanmasın sağlar; üretilen ürünün kalitesini kontrol eder; işçi ve teknisyenlerin çalışmalarını denetler bilgisayarlı sayısal denetimli tezgâhlar için program hazırlar; bilgisayar destekli teknik resim yapar.

Çalışma Alanları

Endüstriyel otomasyon teknikerleri özel sektörde küçük ölçekli talaşlı işletmelerde kalite ve işletme müdürübüyük ve orta ölçekli işletmelerin üretim müdürlüklerinde mühendis yardımcısı olarak görev yaparlar. Endüstriyel otomasyon teknikerleri daha çok endüstrinin geliştiği bölgelerde iş bulma olanağına sahiptir

Güzel paylaşım...

Teşekkür ederim

Paylaşım için teşekkürler...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri