cemalggevenc 1
cemalggevenc
Bvural41 1
Bvural41
yarka0000 1
yarka0000
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

durduk yere kapanıyor..! yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NôbLeTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Merhaba;

Ben günde 10-15 saat bilgisayar kullanıyorum arada bir (1-2 günde) pc durduk yere kapanıyor (elektrik gidermişcesine hiçbir işlem ypmadan)

bunun nedenini merak ediyorum AVAST! kullanıyorum taratıyorum trojen vs.. olabilrmi die temiz çıkıyor combofixde kullandım gene de böle işlemler 1-2 günde oluor bunun nedenini ögremebilmym??

Aşırı ısınma olabilrmi? yada ram yetersizliği bilgilendirirseniz sevinirim :l04:

Laptop kullanıyorsan çok güzel soğutucular var onlardan kullanmanı öneririm. Fiyat olarak bir fikrin olmasını istersen 25 TL den başlıyor sanırım.

Masaüstü kullanıyorsan büyük ihtimal fan yetmezliği. Bilgisayar aşırı ısınma sonucu kapanıyorsa eğer, ki bu en olası ihtimal, daha güçlü bir fan almalısın. Veya bilgisayarının içini açıp fanına bak, fazla tozlanma varsa da güzel soğutmaz.

Ekran kartı 'da olabilir. Güçlü ekran kartlarının çoğunda fan bulunuyor. Ekran kartın güçlüyse onun fanının içini de kontrol et çünkü o da tozlanmışsa güzel soğutmaz ve ısınır, kapanabilir.

Ram yetmezliği olması imkansız diye düşünüyorum; ram yetmezliği olsa bir işleme başlarken kapanır, durduk yere diyorsun. Demek ki ramle bir sorun yok :)

Eğer direk kapanıyorsa ekran kartın kasanın içinde tam sabit değildir.

Eğer masaüstü kullanıyorsan;

Kasanin içini açıp ekran kartının fanının yanlarındaki vidaları iyice sabitle.
Sonra tekrar aç.
Bir daha kapanırsa bir tamirciye götürmeni tavsiye ederim.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri