C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Racing Simulation 3

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xalpx373
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 324

xalpx373

Level 4
TM Üye
Konular
66
Reaksiyon Skoru
9
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 7 Ay 28 Gün
Başarım Puanı
87
MmoLira
0
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Oldum olası araba yarışlarından ayrı bir zevk almışımdır. Nasıl desem, her oyun gibi oynamam ben araba yarışlarını. Bir oyunu kurduğum zaman, onu bitirmeden başka bir oyun kurmam ben. Ama mutlaka yedek olarak 2-3 araba yarışı oyunu kurulu olur bilgisayarımda. Artık çok sevdiğimden midir veya beni başka dünyalara götürmelerinden midir nedir, araba yarışlarının benim oyun dünyamda ayrı bir yeri vardır. Genelde gerçekçi fizikleri olan oyunları severim ben, ama yine de eğlence faktörü de ön planda olması gereklidir. Eğlenemedikten sonra herşeyin gerçek hayattakinin aynısı olsa ne yazar ki. Bu nedenle Formula 1 oyunları bana biraz itici gelmiştir. Şu sıralar yavaş yavaş ısınmaya başladım ama eskiden bu tür oyunlara çok sert bakıyordum. Çünkü oynamak oldukça zordu, oyun esnasındaki yardımcıları açsam bile, birşey beceremediğimden, oyunun harddiskimde kalma süresi 30 dakikayı geçmiyordu. Günümüze gelindiğinde, bu olay yavaş yavaş değişti. EA'in yaptığı oyuna hayran kalmıştım. Grand Prix de ayrı bir zevkti. Bu türe bunlarla ısındım. Şimdi de sıra Racing Simulation 3'e geldi.

Ne yalan söyleyeyim, diğer oyunlar lisanslarıyla ve gösterişleriyle herkesin ilgisini çekmeyi başarmışlardı. Ama bence RS3, hepsinden daha eğlenceli ve gerçekten de yarış hissini oyunculara yaşatabilen bir oyun. Diğerleri gibi arabayı yolda tutmak için çabalamak gerekmiyor. Hatta kafanıza takmanız bile gerekmiyor. Bir iki spin atma olayının ardından hemen kontrollere alışabiliyorsunuz. Bu nedenle, gönül rahatlığı ile bu oyun türünden korkan oyunculara bu oyunu önerebilirim. Hatta ilk deneme olarak bile bu oyunu önerebilirim, gerçekten bu türü size sevdirecektir.

Oyunun rakiplerine göre bir değişikliği yok. Ne eksik ne de fazla. Yine zamana karşı yarışlar, single takılabileceğiniz pistler, turnuva modları, full ve tekli turnuvalar bu oyunda mevcut. Yine yardımcınız var, istediğiniz gibi yardım alabiliyorsunuz. Oyun default olarak, fren yardımını kapalı tutuyor ve diğer yardımlar açık oluyor. Ayrıca oyunda, arabanın ince ayarlarını da kurcalamanıza izin verilmiş. Ama bu yeni birşey değil, sadece günün modası denebilir.

Görsel olarak da oyun gerçekten çarpıcı. Kamera açıları biraz az olsa da, yine de kokpit kamerası ve kuyruk kamerası oldukça iddialılar. Ben her zaman kokpitten veya tampondan oynarım. En zevkli ve en başarılı, bu şekilde oynayabiliyorum. Bu oyunda da buna yer verilmiş olmasına sevindim. Kokpitten bahsediyorum tabi. Bu arada kokpit detayları fazla değil. Araba hakkında detaylı bilgi veren bir sistem, kokpitte bulunmuyor. Sadece hız gösteren bir gösterge var ve bir de direksiyon. Ama diğer bilgileriniz HUD'da (Head Up Display) eksiksiz bir şekilde size sunuluyor. Araç grafikleri, oldukça detaylı tasarlanmışlar. Oyunun full detay seviyesinde, diğerlerinden bariz bir şekilde farkı var. Çevre grafikleri de, gereğinden fazla özenilmiş. Ben bundan hiç de şikayetçi değilim. Ama performans olayında kötü olduğu için, bu konuda şikayeti olan olacaktır. Çareyi de çözünürlüğü düşürmekte bulabilirler tabi.

Seslendirme olarak da en önemli ses efektleri motor ve diğer arabaların efektleri. Bunlar gerçekleriyle birebir yapılmışlar. Oldukça güzeller. Müzikler ise biraz yavan olmuşlar ama, oyun için bir sorun yaratmıyor. NFS tarzı yarışlarda arka planda müzik iyi giderken, bana göre bu tür oyunların sessiz olması ve motor sesiyle başbaşa kalmak daha mantıklı. O yüzden müzik kötü olsa da, seslendirme puanını kırmayacağım.

Kontroller oldukça basit. Sadece frene hakim olmanız, virajları zamanında algılayıp ona göre hız kesmeniz gerekiyor. Buna alışmanız da kısa sürecektir. Ben hemen alıştım. Oyunun bu kadar kolay olacağını sanmıyordum. Bütün yardımcıları kapatarak oynarsanız, oyun daha eğlenceli oluyor. Tadından yenmiyor. O yüzden ilk başlarda alıştırma yapın, giderek yardımcıları teker teker kapatın. Bu şekilde, 1-2 saat oynayarak oyunun hakimiyetini tamamen elinize geçirebilirsiniz. Bu olay diğer oyunlarda yoktu işte. Devamlı zorlanıyordum en ufak hatamda tüm emeklerim boşa gidiyordu. Neyseki beni anlayan bir oyun çıktı.

Her F1 oyununda olduğu gibi, bu oyunda da sistem ihtiyacı biraz yukarılarda. Oyunun kutusunda bahsedilen sistemle sadece screenshot görmek mümkün olabiliyor herhalde. Bu oyunu şöyle sağlam bir şekilde oynamak için 1Ghz sınırını aşmak gerekiyor en azından. 64Mb'lık bir Geforce ve 256Mb RAM de oldu mu, sanırım orta detaylarda takılmadan oynayabilirsiniz. Detaylar yükseldikçe ekran kartının fiyatı artacaktır, aynı zamanda CPU hızı da artacaktır. Artık denklemi siz kurun.

Yazıyı fazla uzun tutmaya gerek yok. İşte oyun bu arkadaşlar. F1 sevenlere ve sevmeyenlere tavsiye edebiliyorum. Gerçekçi olmasının yanında oyuncuyu asla zorlamayan, tam terine yarışmaktan sonuna kadar zevk almasını sağlayan bir oyun. Bu nedenle, bence F1 oyunlarına bir şans daha tanıyın ve bunu RS3 ile yapın.​

Paylaşım için , teşekkürler. :)

Paylaşım İçin Teşekkürler

Teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri