Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Uzayda yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?
Solar 2'yi ilk açtığınızda oyuna asteroit olarak başlıyorsunuz ve o asteroiti uzayda yönetiyorsunuz. Solar 2, 2 boyutlu olarak hazırlandığı için oynanabilirlik oldukça kolay. "W", "A", "S" ve "D" tuşları ile asteroiti hareket ettirebiliyorsunuz. Oyunda herhangi bir amacınız ve oyunun herhangi bir sonu bulunmuyor ancak size zaman zaman görevler veriliyor. O görevleri yapıp yapmamak ise size kalmış, görevleri yaparsanız güzel ödüllere sahip olabiliyorsunuz. Bu ödülleri burada saymayacağım çünkü kendiniz keşfederseniz daha fazla zevk alırsınız. Oyuna asteroit olarak başladığınızı daha önce de belirtmiştim, uzayda bulunan diğer asteroitlere vurdukça giderek büyüyorsunuz ve sonunda bir gezegen halini alıyorsunuz. Daha sonra ise asteroitleri topladıkça gezegende yaşam oluşuyor ve uzay gemileri yapabiliyorsunuz. Yapabiliyorsunuz diyorum ancak bunlar tamamiyle kendisi oluyor, sizin herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Uzay gemileri yapınca diğer gezegenlerle savaşabiliyorsunuz. Gene asteroitleri topladıkça bu sefer küçük bir yıldıza dönüşüyorsunuz. Bu aşamada ise gezegenleri yörüngenizde toplayabiliyorsunuz, gezegenleri topladıkça ise orta boylu yıldız oluyorsunuz ve daha çok gezegeni yörüngenizde toplayabiliyorsunuz. Son olarak ise büyük bir yıldız oluyorsunuz ve daha çok gezegeni yörüngenizde toplayabiliyorsunuz. En son olarak ise kara delik olup evrendeki her şeyi yutabiliyorsunuz ve sonunda ise tüm evreni yutuyorsunuz. Bu aşamada ise oyun gene başa dönüyor ve gene asteroit olarak oyuna başlıyorsunuz. Kısacası oyun kum havuzu (Sandbox) formatında hazırlanmış, elinizde bir evren var ve o evrende istediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz. İsterseniz büyük bir yıldız olun ve gezegenlerinizi geliştirmeye bakın, isterseniz ise asteroit olarak kalın ve size verilen görevleri yapın. Bunları denemek inanın oldukça zevkli, kaç kere oyuna öylesine bir gireyim dedim ancak başından saatlerce kalkamadım. Tabii oyunu fazla oynadıktan sonra her oyunda olduğu gibi sıkılabilirsiniz, bunun için de umarım yapımcı firma ilerde biz oyunculara yeni indirilebilir içerikler ve çoklu oyuncu modunu sunarlar.
Solar 2'nin grafikleri göze hoş geliyor ve oyundan beklentilerinizi karşılıyor. Özellikle patlama efektlerini çok beğendim. Oyun, çok fazla sistem gereksinimi de istemiyor. Eski bilgisayarlarda da rahatlıkla oynayabilirsiniz. Grafikler hakkında söylenebilecekler bu kadarla sınırlı. Ses efektleri de oldukça güzel ve insanı sıkmıyor, müzikler ise tam anlamıyla muhteşem. Duruma göre değişen müzikler tam bir sanat eseri niteliğinde ve oldukça güzeller. Uzayın derin sessizliğinde kulağınızdaki pasları siliyorlar. Umarım yakında oyunun müzik albümü çıkar da onu da satın alırım.
Solar mı Solmaz mı bilinmez ama Solar 2 gerçekten de güzel bir oyun
Eğer bu yaz günlerinde kafanızı dağıtmak istiyorsanız Solar 2'yi satın alıp evrende güzel bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Steam üzerinden $9.99'a satılan oyunu tüm bağımsız oyun sevenlere ve uzay meraklılarına tavsiye ediyorum. Solar 2'yi alın ve kendi hayalinizdeki evreni şekillendirin. Eksiler olarak çoklu oyuncu eksikliğini ve çok oynadıktan sonra sıkılabilmenizi gösterebilirim. Unutmadan da söyleyeyim; oyunun demosu gene Steam'de bulunuyor, oradan indirip deneyebilirsiniz. Herkese iyi oyunlar.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)