Top Spin 2'yi de ben incelemiştim, aklıma geldi birden nedense?
Murat'ın detaylı Virtua Tennis 4 konsol incelemesi nedeniyle incelemeyi fazla uzun tutmak istemiyorum. Bu incelemede yapacağım oyunun konsol versiyonundan ne gibi farkları olduğunu sizlere anlatmakla sınırlı olacak. Oyuna girdiğimizde bizi konsol sürümü ile aynı şekilde hazırlanmış bir menü karşılıyor. Menüde World Tour, Arcade, Exhibition, Practice, Party, Online ve My Club seçenekleri bulunuyor. World Tour'da sıfırdan kendiniz bir karakter yaratıyorsunuz ve o karakteri kariyer basamaklarında yükseltmeye ve bir dünya yıldızı haline getirmeye çalışıyorsunuz. World Tour'a oyunun en eğlenceli kısmı diyebiliriz. Bir harita üzerinde geçen bu modda türlü türlü turnuvalara katılıyorsunuz, maçları kazanıp ve antremanlar yapıp karakterinizi geliştiriyorsunuz ve sonunda da dediğim gibi dünyanın bir numarası oluyorsunuz. Kendi yarattığınız karakterin Roger Federer'e meydan okuması ve onu yenmesi gerçekten de çok güzel bir duygu. Diğer bir mod olan Arcade'de ise ister kendiniz istersek ise arkadaşlarınızla hiç karakter yaratmadan dünya yıldızlarından birini seçip sırayla turnuvalara katılıyorsunuz ve kupaları kazanmaya çalışıyorsunuz. Bu modu dövüş oyunlarındaki arcade moduna benzetebilirsiniz. Exhibition'da isterseniz tekli, isterseniz ikili (çift) olarak dostluk maçları yapabiliyorsunuz, eğer maçların tüm detaylarını kendiniz ayarlamak istiyorsanız bu modu oldukça seveceksiniz. Practice'de adından anlaşılacağı gibi antreman yapabildiğiniz bir mod, sıkı bir antreman sizi yenilmez yapabilir bunu unutmayın. Party modunda bir çok mini oyun bulunuyor, yumurta toplama, bomba patlatma, poker gibi tenisle alakası olmayıp da olan (bunun ne demek olduğunu ben de anlamadım) bir çok mini oyunu ister tek başınıza ister de arkadaşlarınızla oynayabiliyorsunuz. Online modunda İnternet üzerinden insanlarla karşılaşmalar yapıp, yeteneklerinizi gerçek rakipler üzerinde deneyebiliyorsunuz. Çoklu oyunculu mod her ne kadar benim nefret ettiğim Games for Windows LIVE (GFWL)'i desteklese de oldukça sorunsuz. Oynadığınız oyunlarda lag pek olmuyor ve karşılaşmalar oldukça zevkli geçiyor. Tek olumsuz nokta, oyunu oynayan insanların azlığı, ancak ne zaman baksanız en azından oyunu oynayacak 3 veya 4 kişiyi kesin bulabiliyorsunuz. Menüde bulunan son seçenek ise My Club, burada oyun süresinde kazandığınız madalyaları görebiliyor, World Tour'da yarattığınız karaktere giysiler alabiliyor ve istatistiklerinize bakabiliyorsunuz.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)