Bvural41 1
Bvural41
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
berkmenoo 1
berkmenoo
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Windows8'le Dokunmaya Hazır Olun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ragebar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 334

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Mıcrosoft neredeyse yıllarını verdiği işletim sistemi Windows'u her sene allayıp pullayarak karşımıza çıkartmaktan vazgeçip, ciddi ve köklü degişikliklere sunmaya karar verdi. Yeni Windows neredeyse mevcut sürümleriyle alakasız ve kullanım şekli itibarıyla oldukça yenilikçi bir hale sokulmuş durumda. Eylül Ayında İlk Betasının kullanıma açılacagı tahmin ettigim Windows 8i İOS ve Android arayüzlerini aratmıyor diyebilirim.
Dokunmatik ekran teknolojileri kendini göstermeye başladıgı dönemlerde ciddi bir degişim içine girdigimizi anlamıştık. Artık Yeni Nesil cihazların tıpki bilim kurgu filmlerinde oldugu bir klavye ve fare ikilisi olmadan hayatımıza girecegi ongermek mumkundur. Ancak bu dönemlerde gerçekleşmedi. Dokunmatik ekranla öncelikle hizmet sekteründe kullanılan otomosyanlarda kendilerine yer buldu ve uzun bir dönem gelişimlerini orada sürdüdüler, ta ki mobil dünyada radikal degisimler yaşayıncaya kadar! iPhone ile başlıyan devrim şimdide Google Android ile devam etti ve şimdilerde klavye ya da tuş takımı barındıran mobil cihazlar gözümüzde bir hayli garip gelmeye başladı; çünkü mobil işletim sistemleri dokunmatik ekranlarda büyük bir uyum içersine girmeyi başarmış, kullanıcılara hiçbir eksiklik hissettirmemişlerdi. O kadar ki, yazılım devleri Microsoft ve Apple, işletim sistemlerini mobil formlara yakın tasarlanmaya kalkıştılar. Bu konuda ilk harekete geçen Apple olsa da sonuca ilk ulasan Microsoft oldu. Windows ailesinin yeni üye adayı "8", sundugu arayüz dizaynı ve kullanım şekliyle mobil işletim sistemlerini fazlasıyla çağrıştırıyor.
Tıpkı İOS ve Android üzerine oldugu gibi "menü" sayfalarını andıran yeni arayüz kullanım hızı sunarken dokunmatik klavye sayesinde hızlı veri girişi de sağlanabiliyor. Elbette ki bu tarz radikal bir degişim bir kerede ve alternatifsiz sunmak pek mümkün degil. Bu nedenle alışageldigimiz Windows masaüstü görünümü ve "eski nesil" kullanımı tarzı Windows 8'de sunulmaya devam edecek, fakat aymı şeyleri "Windows 9" için söylemem pek mumkun degil

Pc.net Dergisinden Alıntıdır

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri