Bvural41 1
Bvural41
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
berkmenoo 1
berkmenoo
Hikaye Ekle

Galaxy Tab yasağı uzun sürmedi!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karcemackers
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 140
Apple'ın başvurusu üzerine AB ülkelerinde satışı geçen hafta durdurulan Galaxy Tab 10.1, 'kararda düzeltme' sonucu yeniden raflarda.

Samsung'un yeni tableti Galaxy Tab 10.1'ün satışını bir Alman mahkemesi aracılığıyla tüm AB ülkelerinde durdurtan Apple'ın sevinci kısa sürdü. Kararı alan mahkeme, Samsung'un itirazları üzerine, kararın Almanya dışındaki geçerliliğinin 'dayanaksız' olabileceğine hükmetti.

Reuters'ın bildirdiğine göre Düsseldorf Bölge Mahkemesi, önceki tedbir kararının Almanya dışındaki ülkelerde de geçerli olmasına yönelik hükümlerin 'dayanaksız' olabileceğine hükmederek, ilgili bölümleri iptal etti ve satışa yeşil ışık yaktı.

Samsung'un tüm dünyada yeni piyasaya sürdüğü Galaxy Tab 10.1 tablet bilgisayar, Apple'ın iPad tabletlerine karşı en güçlü alternatifi oluşturuyor. Apple, Galaxy Tab'te kendi tasarımının kopyalandığı iddiasıyla Samsung'a karşı pek çok ülkede dava açmış durumda.

Galaxy Tab 10.1 tabletin kullandığı Android işletim sistemi, pek çok marka ve model aracılığıyla dünyada hızla yayıldığından, Apple'a milyarlarca dolar kazandıran uygulama ve multimedya ekosistemine karşı da çok ciddi bir rakip haline geliyor.

Apple'ın Samsung'a açtığı patent davasını gören Düseldorf Mahkemesi, geçici satışı durdurma kararının Almanya'da hala geçerli olduğunu, ancak diğer AB ülkelerinde geçerliliği konusunda yetki karmaşası yaşanabileceğini açıklayarak ilgili maddeleri iptal etti.

Geçen hafta alınan satışın durdurulması kararı, Avrupa'nın deniz ticaret kapısı olan Hollanda'da da uygulanmıyordu.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst