farkmt2official 1
farkmt2official
mavzermete 1
mavzermete
dreamstone 1
dreamstone
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Bvural41 1
Bvural41
OnurBoyla 1
OnurBoyla
Hikaye Ekle

Yine anlaşamadılar!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan fruk99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 169

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

İki taraf daha önce 1 Haziran tarihinde buluşmuş fakat ortak bir anlaşma sağlayamamışlardı. Bu görüşmenin ardından iki tarafta pazartesi günü tekrar görüşmelere başlarlarken, bu görüşmeye komisyoner David Stern ve oyuncular biriliğinin yönetici müdürü Billy Hunter ile başkanı Derek Fisher'da katıldılar. Toplantıya Fisher'ın ardından Los Angeles Lakers asbaşkanı Theo Ratliff'te katıldı.

İki tarafında bir araya geldiği görüşme yaklaşık 3 saat sürdü fakat görüşmede her iki tarafında anlaşmada önemli bir aşama kaydetmediği öğreildi.

Uzun süren görüşmenin ardından NBA komisyoneri David Stern'in görüşmeden üzgün ve suratı düşük bir şekilde ayrılığı görülürken, gazetecilerin birliğin görüşmeleri iyi bir inanç içersinde yapmıp yapmadıklarını sorusuna Stern, "Hayır diyeceğim" şeklinde cevap verdi.

4.3 milyarlık toplam gelirin nasıl paylaşılacağı sorununun çözümü hakkındaki bakış açısının sorulması üzerine ise Stern, "İyimser değilim" ifadesini kullandı.

Oyuncular birliğinin başkanı Los Angeles Lakerslı oyuncu Derek Fisher ise görüşmenin ardından David Stern konuşmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni tekliflerin olmadığını belirterek, ağustos ayında iki tarafın yeniden bir araya gelebileceğini söyledi.

Fisher yaptığı açıklamada, "İki tarafında hala birbirinden ayrı olduklarının farkına fardık ama görüşme olmadan hiçbir aşamada kat edilemez" dedi.

NBA sahiplerinin ise, tıpkı NHL(National Hockey League) Ulusal Hokey Ligi'nde 2004-05 sezonunda olduğu gibi NBA'de bütün sezonunun oynanmayacak olması konusunda endişelendiği.

Kendilerine yapılan tekliflere inanılmasının çok zor olduğunu belirten Fisher, "Zor bir pozisyondayız. Peter, Glen Taylor, komisyoner David Stern ve Adam Silver sürekli belirli şeyleri tekrarlıyorlar ve anlaşmayı bir an önce sağlama isteklerini ifade ediyorlar ama onların yaptığı tekliflere inanması gerçekten zor. Söylenen şeyler üzerinde çalışmayı deniyoruz ve masadaki teklife odaklanıyoruz ve şuanda hala anlaşmaktan çok, çok uzağız" dedi.

Derek Fisher Ağustos ayında iki üç kez daha görüşme yapmak istediklerini söylerken, David Stern ise görüşmek için geçerli bir sebep olması gerektiğini ve kulüp sahiplerinin şuanda gelişen olayların yeterli olmadığını düşündüklerini söyledi.

Ulusal Hokey Ligi(NHL)'de tıpkı NBA gibi lokavta gitmiş fakat NHL'deki lokavt 4 ay sürmüş ve normal sezon öncesi iki tarafta anlaşma sağlayarak lokavtı sona erdirmişti. Buna benzer bir lokvat süresinin NBA'deki bazı maçların oynanamayacağı garantisini verirken, NBA'deki problemleri NHL'deki problemlerden çok daha derin olduğu söyleniyor.

Komisyoner David Stern bu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise, "Oturduğumuz yerde ligin sporlar arasında en çok kart sağlanabilir spor olduğunu, oyuncularından gelen imtiyaz ile ve ve 2 milyon dolarlık aylık geliri ile daha da kar sağlanabilir hale geldiğini görüyoruz. Bizim ortalama aylık gelirimiz 5 milyon dolar ve kar sağlanabilir bir durumda değiliz ve bizi birbirimizden ayıran bu farkı görmezden gelemeyiz" dedi.

İki taraf arasındaki ana problem ise yine basketbol gelirlerinin bölünümü. Oyuncular eski anlaşmada yüzde 57 gelir oranı konusunda garanti almıştı fakat lig yaptığı açıklamada bu rakamın önemli bir değişiklik yapılmadığı halde zarar ettirdiğini söylemişti.

Oyuncular kulüp sahiplerine oran konusunda yüzde 53.4'e inmeleri konusunda teklifte bulunmuşlardı.

Her iki tarafta bu sorunu mahkeme çözümü yerine, masada pazarlık anlaşmasında çözmek istiyor. Oyuncular Birliğinin başkanı Fisher'da bu konunun konuşularak çözülmesinden yana.

Fisher konu ile ilgili olarak, "Bu bugün yaratılan yeni bir şey veya yeni bir hareket değil. Biz de bu yüzden burada toplandık ve daha çok görüşmeye ve konuşmaya ihtiyacımız var ve bu sayede sorunu çözebiliriz" dedi.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst