Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
kralhakan2009 1
kralhakan2009
farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Scarlet 1
Scarlet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
bencemal 1
bencemal
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Partition Kurtarma (Find and Mount)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nvidia_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 399
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Öncelikle Partition Nedir ?

Disk üzerinde bir alanın işletim sistemi tarafından kullanılabilmesi için sabit disk üzerinde bir partition (disk bölümü) yaratmak gerekir. Örneğin yeni bir bilgisayara Windows 2000 kuruluşu yapılacaksa yorsa Unpartitioned space üzerinde istenilen büyüklükte bir ya da daha çok partition yaratılır. Partition büyüklüğü KB olarak belirtilir. Yani 4 GB için 4000 yazmak gerekir. İstenilen partition yaratıldıktan sonra FAT ya da NTFS gibi bir dosya sistemiyle formatlanır.

---

Anlatım

Kullanıcı hatlarınıdan, heragi bir programdan yüzünden, virüslerden, elektrik kesintilerinden veya durduk yere sebebini bilmediğimiz bir nedenden ötürü harddiskimizin bölümleri yada önemli dosyalarımız sillinebiliyor...

Böyle bir problemle karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini kısaca resimli olarak anlatmak istiyorum...
İşlemler sanal bilgisayar üzerinde yapılmıştır. Sanal bilgisayarımdaki Harddiskimde bazı zararlı işlemler yapıyorum. Sakın siz bunları denemeyiniz
Programı buradan indirebilirsiniz ; Tıkla İnsin..//edit

İlk önce sileceğim sürücüye bazı kişisel dosyalarımı kopyalıyorum.
Sonra Disk yönetimini açıp ilk önce FAT32 formatlı bölümümü siliyorum. Sonra bu sildiğim bölümde NTFS formatlı bir bölüm oluşturup normal format atıyorum.

partitonrecovery1.jpg

partitonrecovery2.jpg

partitonrecovery3.jpg

partitonrecovery4.jpg

partitonrecovery5.jpg

partitonrecovery6.jpg

partitonrecovery7.jpg

Şimdi programı indirdim ve kurup açtım. Tabi ben lisansılı sürümünü kullanıyorum bu anlatımda.
Scan tuşuna basıyoruz

mountpartition1.jpg

Karşıma gelen menüde Intellectual Scanı seçip Scan tuşuna basıyorum...
Tabi siz diğer seçenekleride kullanabilirsiniz...

mountpartition2.jpg

Bir süre tarama yaptıktan sonra karşıma böyel bir menü geldi.
Gördüğünüz üzere Found Partition kısmında sildiğim FAT32 Formatlı partitionumu program buldu.

mountpartition3.jpg

Bulunan partitiona sağ tıklatıp Mount As... tuşuna basıyorum.

mountpartition4.jpg

Şimdi karşımıza gelen ekranda bulunan partitionumuzun hangi harfe atanmasını istiyorsak birinci işaretli olan kısımdan belirleyebiliriz.
Ben Ok tuşuna basıp B: harfine bulunan partitionu yerleştiriyorum.
Unutmayınız bu partition saltokunur olarak Mount edilecektir. Yani bu partitionda herangi bir değişiklik yapamazsınız.
Sadece dosyalarınızı başka bir partitiona kopyalamak için kullanılacak güzel bir program.

mountpartition5.jpg

İşte uçan partitonumdaki dosylar.

mountpartition6.jpg

Dosyalarınızı aldıktan sonra programdan partitiona sağ tıklatıyoruz ve Unmount tuşuna basarak parttionu çıkartıyoruz....

Her halukarda arşivinizde bulunması gereken güzel bir program gibi görünüyor. Gerçi bu programa fazla işinizin düşeceğini de sanmıyorum...

Alıntıdır.​

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri