Best Studio 1
Best Studio
TuZaKK 1
TuZaKK
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
farkmt2official 1
farkmt2official
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Scarlet 1
Scarlet
Hikaye Ekle

Resident Evil 5 "Bilgisayar" İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alpifeda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 515

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Geçen gün bir internet sitesi gelmiş geçmiş en korkunç 10 oyunu sıralamış. Bende bir oyun fanı olduğum için hemen habere tıklayıp görüntüledim. Liste 10'dan geriye doğru gidiyordu. Resmin üzerine her tıkladığımda bir önceki oyunu görüntülüyordum. 10, 9, 8 gibi. Doğal olarak ilk sırada kimin olduğunu merak ediyordum. Aklıma direk olarak 3 isim geldi. Resident Evil, Silent Hill ve Fear. Nitekim Fear karşıma 6. sırada çıktı. Bu beni bir hayli şaşırttı. Açıkçası Fear'ı daha ön sıralarda görmeyi umuyordum. Sonra 2 numarada Silent Hill önüme çıktı. Zirvede Resident Evil olduğundan hiç şüphem kalmamıştı artık. Çünkü böyle bir listeye RE serisinden bir oyunun girmemiş olması düşünülemezdi. Nitekim umduğum gibide oldu. Listenin en başına Resident Evil 1 oyununu yerleştirmişlerdi.
Gelelim asıl oyunumuza. 1. oyunu gelmiş geçmiş en korkunç oyun seçilen serinin 5. oyunu bakalım bizleri korkudan koltuklarımızdan sıçratabilecek seviyede bir yapım olmuş mu? Bu tartışmaya geçmeden önce birçok oyun severin savunduğu ortak bir fikirden bahsetmek istiyorum. RE serisi 3. oyundan sonra korku temasından sıyrılarak, daha çok aksiyon ve gerilim temalı bir oyun görüntüsüne bürünmüş. Tabi ben buna katılır mıyım bilemiyorum. Aslında bu göreceli bir kavram. Mesela ben Resident Evil: 4'ü oynayıp bitirdim, korktum mu, evet korktum. Ama ilk 3 oyunu oynamamıştım. O yüzden bu spekülasyonları RE serisinin tüm oyunlarını oynayan oyuncuların yorumlarına bırakmak sanırım daha doğru olur.

Oyunun ekstralarından bahsetmem gerekirse, serinin diğer oyunlarında mevcut olmayan birçoklu oyuncu modumuz var. Bu mod sayesinde RE5`i internet üzerinden arkadaşlarımızla oynama imkânımızda oluyor. Düşünsenize Afrika`da zombilere karşı kankanızla sırt sırta vermiş savaşıyorsunuz. İnanın bana oynaması düşünmesinden çok çok üstün bir durum. Eğer fırsatınız olursa bunu mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Diğer ekstra durumla ise oyunu bitirdiğinizde yeni elbiseler, yeni zorluk seviyelerinin açılması gibi durumlar. Yani klasik şeyler. Fakat şunu da belirtmek isterim ki bu yeni elbise olayı oyunun konsol versiyonlarında mevcut değil. Yani PC`ye özel bir şey. RE5`in grafiklerine gelecek olursak, ben oyunu hem DX9`da hem de DX10`da test ettim ve arada muazzam bir fark olduğunu gördüm. Yani oyunu kalkıp düşük sistemli bir PC`de oynarsanız “ya grafikler hani güzeldi ne bu böyle“ diye düşünmeyin. Gerçi RE5`in sahip olduğu grafikler DX9`da bile çok iyi bir performansa sahip. Özellikle şu an piyasada olan oyunlar baktığınızda RE5`i farklı bir yere koymamız gerektiğini söyleyebilirim. Şimdide oyunun olmazsa olmazı ses-müzik ikilisine gelelim. Ses olayı her oyun için elbetteki önemlidir fakat söz konusu korku, gerilim temalı bir oyun olduğunda bu ayrıntı daha da önem kazanır. RE5`i sesi tamamen kısık olarak oynadığınızda çok az bir zevk alırsınız. Ama sesi yeteri kadar açtığınızda oyun sizi tamamen içine alabilir. Yani RE5`teki ses efektleri gayet yerli yerinde ve güzel diyebilirim. Zombilerin çıkardığı sesler, çığlıklar vs çok hoştan ziyade çok korkunç. Capcom`u bu konuda da tebrik ediyorum. Oyun beklediğimize değmiş. Eğer ben hiç bir şeyden korkmam diyorsanız, Resident Evil 5`i oynamanızı tavsiye ederim. Unutmayın… Herkes oyun oynar!

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri