Sevdamsın 1
Sevdamsın
[DEV]AB 1
[DEV]AB
R 1
Roksam
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

'Deniz ejderhası' 5 bin metreye dalacak

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan OxOxOxO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 144
Çin'in kendi gücüne dayanarak geliştirdiği 'deniz ejderhası' adlı insanlı denizaltı, Jiangsu eyaletine bağlı Jiangyin şehrindeki limandan yola çıktı.

Denizaltı, önümüzdeki 47 gün içinde, Pasifik Okyanusu'nun kuzeydoğusunda 5 bin metre derinlikte dalış denemesi yapacak.

Çin Uluslararası Radyosu'nda yer alan haberde, denizaltının, derin sularda fotoğraf çekme, görüntü alma ve denizin dibinde coğrafi ölçüm yapma gibi çeşitli işlerde kullanılacağı belirtilirken, bunun Çin'in derin denizlerde insanlı dalış teknolojisinin denenmesi açısından kapsamlı bir sınav olacağına işaret edildi.

Çin'in denizaltısı, 7 bin metre derinliğe dalabilecek şekilde tasarlandı. Geçtiğimiz yıl 3759 metre derinliğe inen deniz aracı, Çin'i, ABD, Fransa, Rusya ve Japonya'dan sonra deniz altında 3 bin 500 metreden fazla derinliği aşabilen dalış teknolojisine sahip beşinci ülke konumuna getirdi.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst