- Konular
- 399
- Çözüm
- 24
- Online süresi
- 2mo 28d
- Reaksiyon Skoru
- 685
- Altın Konu
- 4
- Başarım Puanı
- 252
- MmoLira
- 6,657
- DevLira
- 51
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
PLANCK KUANTUM KURAMI
Siyah cisim ışımasında gözlenen bu olayı açıklayabilmek için 1900 yılında M. Planck kuantum kuramını önermiştir. Planck, ışıma enerjisinin ancak belli büyüklüklerde soğrulup yayımlanabileceğini yani kuantumlar halinde alınıp verileceği ileri sürülmüştür. Her kuantum enerjisi, ışımanın frekansı
ile orantılıdır.
burada h Planck sabiti olup değeri 6.62x10-34 Js dir. Işımanın frekansı arttıkça kuantumun enerjisi ve kuantumlardan oluşmuş enerji akımı olarak tanımlayabileceğimiz ışımanın enerjiside artar. Bu nedenle; sşyah cisim ışımasında sıcaklık yükseldikçe yayımlanan ışıma gittikçe daha kısa dalga boylarına doğru kayar.
Siyah cisim ışımasında gözlenen bu olayı açıklayabilmek için 1900 yılında M. Planck kuantum kuramını önermiştir. Planck, ışıma enerjisinin ancak belli büyüklüklerde soğrulup yayımlanabileceğini yani kuantumlar halinde alınıp verileceği ileri sürülmüştür. Her kuantum enerjisi, ışımanın frekansı
burada h Planck sabiti olup değeri 6.62x10-34 Js dir. Işımanın frekansı arttıkça kuantumun enerjisi ve kuantumlardan oluşmuş enerji akımı olarak tanımlayabileceğimiz ışımanın enerjiside artar. Bu nedenle; sşyah cisim ışımasında sıcaklık yükseldikçe yayımlanan ışıma gittikçe daha kısa dalga boylarına doğru kayar.
- Konular
- 4,879
- Online süresi
- 1h 12m
- Reaksiyon Skoru
- 1,484
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 15 Yıl 6 Ay 13 Gün
- Başarım Puanı
- 418
- MmoLira
- -295
- DevLira
- 0
http://www.turkmmo.com/kimya/1182638-planck-kuantum-kurami.html
Daha Önce Verildi , Kilit.
Daha Önce Verildi , Kilit.
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...