kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Hikaye Ekle

Windows Yardım ve Destek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CalmDark
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Yardım alma

Bazen bilgisayarla ilgili bir sorunla veya kafa karıştıran bir görevle karşılaşabilirsiniz. Bunun üstesinden gelmek için, nasıl doğru yardım alacağınızı bilmeniz gerekir. Bu makalede, en iyi tekniklere ilişkin genel bir bakış sunulmaktadır.

Windows Yardım ve Destek'i kullanma

Windows Yardım ve Destek, Windows'un yerleşik yardım sistemidir. Genel sorulara hızlı yanıtların alınabileceği, sorun giderme önerileri ve nasıl yapılacağına dair yönergelerin bulunduğu bir yerdir. Ancak, Windows'un parçası olmayan bir program ile ilgili olarak size yardımcı olmayacağını unutmayın; bunun için, o programın Yardımına başvurmanız gerekir (aşağıdaki "Bir programla ilgili yardım alma" bölümüne bakın).

Windows Yardım ve Destek'i açmak için, Başlat düğmesini ve ardından Yardım ve Destek'i tıklatın.

Yardım arama

Yardım almanın en hızlı yolu, arama kutusuna bir veya iki sözcük yazmaktır. Örneğin, kablosuz ağla ilgili bilgi almak için, kablosuz ağ yazın ve ardından ENTER tuşuna basın. En kullanışlı sonuçlar en üstte olacak şekilde bir sonuç sonuç listesi gösterilir. Konuyu okumak için sonuçlardan birini tıklatın.

d1f7e2de-f005-4fff-8b56-6fdca293ac45.png

Internet'e bağlıysanız, aramalarınız yeni Yardım konularını ve Windows Çevrimiçi Yardım web sitesindeki konuların en son sürümlerini içerebilir. Bu güncelleştirmelerin nasıl alınacağını öğrenmek için bkz.

Yardım'a Göz Atma

Yardım konularına konuya göre göz atabilirsiniz. Önce Yardıma Gözat düğmesini sonra da gösterilen konu başlıkları listesinden bir öğeyi tıklatın. Konu başlıkları, Yardım konularını veya başka konu başlıklarını içerebilir. Yardım konusunu açmak için tıklatın veya konu listesinde daha fazla araştırma yapmak için başka bir başlığı tıklatın.

10db7e4d-cd2c-4715-8b5a-127504577439.png

Bir programla ilgili yardım alma

Hemen hemen her program kendi yerleşik Yardım sistemiyle gelir.

Bir programın Yardım sistemini açmak için:

Programın Yardım menüsünde, listedeki ilk öğeyi tıklatın (örneğin, "Yardımı Görüntüle", "Yardım Konuları" veya benzer tümcecik). (Bu metin değişecek.)
– veya –
F1 tuşuna basın. Bu işlev tuşu, hemen hemen her programın Yardımını açar.

İletişim kutuları ve pencerelerle ilgili yardım alma

Programa özel yardıma ek olarak, bazı iletişim kutuları ve pencereler özel işlevleriyle ilgili Yardım konularına bağlantılar içerir. Daire veya kare içinde bir soru işareti ya da renkli ve altı çizili bir metin bağlantısı görürseniz, Yardım konusunu açmak için tıklatın.

eabad126-6ea3-4feb-bb0f-66101c76006c.png

Uzmanlardan yardım alma

Bunlardan herhangi biri yardımcı olmazsa, işi bilgisayar sorunlarını gidermek olan bir teknik destek profesyonelinden yardım alabilirsiniz. Destek profesyoneliyle genellikle telefonla, e-posta veya çevrimiçi sohbet yoluyla iletişim kurabilirsiniz.

Kime başvuracağınız, Windows'u nasıl temin ettiğinize bağlıdır. Yeni bir bilgisayar satın aldıysanız ve Windows bu bilgisayara önceden yüklenmişse, bilgisayar üreticiniz destek sağlar. Windows'u ayrı olarak satın aldıysanız, Microsoft destek sağlar. Destek, satın alma şartlarınıza ve daha önceden destek istekleri gönderip göndermediğinize bağlı olarak ücretli veya ücretsiz olabilir.

Telefon numaraları da dahil, bilgisayarınıza uygulanan müşteri desteği seçenekleri için, Windows Yardım ve Destek penceresinin en üstünde bulunan Sor düğmesini tıklatın.

Güncel Bir Teşekkür Yeterli.

Son düzenleme:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri