berkmenoo 1
berkmenoo
farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

"Başka aday çıkacağını zannetmiyorum"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pitaya2000
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 182
CNN Türk'te yayınlanan "Spor Masası" adlı programa konuk olan, Başkan Adayı 'ın listesinde ikinci başkan olarak yer alacak önemli açıklamalarda bulundu.

Gümüşdağ'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

- Özgener dönemindeki Federasyonu sizce nasıldı?

"Mahmut Özgener, rahmetli Hasan Doğan'ın vekilliğini yapıyordu. Tabii onun başladığı misyon Sayın Özgener tarafından devam ettirildi. O sürecin Türk futboluna büyük katkılar sağladığını düşünüyorum. Bu süreç, ile başlayıp, rahmetli Hasan Doğan ve Sayın Özgener ile devam etmekte. En büyük başarıları güven ortamının devamıydı. Güven ortamı bugün sağlanmış durumda. Sürekli daha iyisi, daha iyisi demek gerekiyor."

- Neleri daha iyi yapabilirlerdi?

"Baktığınızda hepsini iyi yapmak için çaba sarfettiler. Bir önceki yönetimle ilgili yorum yapmam doğru değil ama Sayın Özgener de bu misyonun devamını sağladı. O misyon içerisinde herkes birbirinin takım arkadaşıydı diyebilirim. Benim de çok sevdiğim bir arkadaşım. Eksiklik değil, ama süreç içerisinde tamamlanması gereken projelerin devamını bundan sonraki süreçte de getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Şiddet yasası tamamlandı, ama bunun bir de geçiş süreci var. Kulüpler yasası var. Kulüpler yasasının çalışması devam ediyor. Bundan sonraki federasyonun, bunun takipçisi olması lazım. Bana göre başarılı bir süreç oldu, ama bugün tartıştığımız MHK yapısı, , bunlar hep tartışılacak şeylerdir. Göreve gelirsek biz de tartışılacağız. Bu çok doğal. Bir çok şeyi başarıyla yaptılar, ama daha da fazlasını yapmalıyız. Futbolun buna ihtiyacı var"

- Başka aday çıkacak mı?

"29'unda bir var. Seçimden geçmeden bunu söylemek doğru değil. Ama aday da çıkabilir tabii ki. Benim bu konuda aldığım her hangi bir duyum yok. Aday çıkmasın diye bir telkinimiz olmaz. Çıkabilir, ama bu güven ortamından sonra çıkacağını zannetmiyorum. Yeni federasyon seçildiği andan itibaren federasyon olmuş olur. O yüzden ben şu anda bir temsilcisi değilim. Sadece kulüp başkanı olarak geldim"

- Aydınlar: "Bir aday daha çıkarsa Türk futbolu zarar görür" cümlesini neden söyledi? Bir aday daha çıkarsa niye zarar görsün ki Türk futbolu?

"Çok adaylı bir sistemin karşısında olmadık. Herhalde ifademiz biraz farklı algılandı. Biz o gün bir araya geldiğimizde futbolun tekrar yeni süreçte kutuplaşma, sayın Atalay'ın listesindeki, sayın Aydınlar'ın listesindeki isimler, destek veren kulüpler olduğu için ister istemez bu işin doğasında bir kutuplaşma, bölünme gibi şeyler Türk futboluna her zaman zarar veriyor. Bu psikoloji ile düşünerek, bu süreçten sonra, bu önemli birleşmeyi sağladıktan sonra birisinin çıkacağını tahmin etmiyoruz diye bir ifade kullandı Sayın Aydınlar. Yani kaos ortamı derken, sadece birlik ve beraberliğin futbola katkı sağladığını görüyoruz. Geçmişte rahmetli Hasan Doğan döneminde tek aday Vakfı 18 kulübün desteğiyle aday etti. Özgener, 18 kulübün desteği ile aday oldu. Bugün Sayın da 18 kulübün desteğiyle aday olma kararı aldı. Bir kısım oraya destek verdi, bir başka kısım bu tarafa destek verdi derken, daha işe başlarken bölünmeler başlıyor."

- Diğer taraftan destek görmeyen, başkan olursa taraflı mı davranıyor?

"Hiç bir başkan seçildikten sonra taraflı davranmaz. Sonuçta o psikoloji hep olmuştur. Göksel Bey'i destekleyenler, Sayın Aydınlar'ı destekleyenler diye süre içinde gördük. Bunun ben doğru olmadığını düşünüyorum. Benim hep birleştirici, kaynaştırıcı özelliğim vardır. Kişiliğim budur. Futbolun kavgadan, kaostan uzak olmasının sebebi, özellikle bir arada, beraber futbola katkı sağlamak. En büyük amacımız bu. Bunu sağlamak içinde benim bu fedakarlığı göstermem gerekiyordu. Belki ifade de bir yanlışlık olmuş olabilir. Tabii ki adaylar çıkabilir. Ama adaylar çıktığında da Sayın Aydınlar'ın da Gümüşdağ'ın da listesinde çok önemli isimler var. Bu isimler onun listesindeydi, bunun listesindeydi diye çok konuşulur. O yüzden ben bu liste Türkiye'nin listesi olsun dedim. Herkesin hem fikir olduğu bir liste olsun. Burada birlik ve beraberlik olsun ve belki biraz da yaşımdan dolayı bir fedakarlık yaptım. Adaylığımdam feragat ettim. Bu konuda hiç bir burukluk yok. Bizim öyle bir manevi dünyamız da yok. Ben Sayın Aydınlar'la çok iyi bir ekip olacağımıza inanıyorum. Kendisi de çok muteber bir insan. Öyle olmasa adaylıktan çekilmezdim zaten."

- dışında diğer delegelerin de seçimde söz hakkı yok mu?

"Kulüpler Birliği Vakfı çatı birlik. Çatı birlik bu kararı aldığında aşağıdakilerin de bu konuda genel kanaati alınıyor. Yarın 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig kulüp başkan ve delegelerimizle bir kahvaltı yapacağız. Onların sorunlarını biliyoruz. Zaten önceden onlarla da görüşmeler yapıldı."

- Federasyon, tek aday ile birlikte özerkliğini kaybetmiş olmuyor mu?

"Öyle bir şeyi hiç algılamayın. Bugün öyle bir algı olsaydı, hiç benim çıkma durumum olmazdı ya da Sayın Aydınlar'ın çıkma durumu olmazdı. Önemli bir mücadele verdik. Son anda böyle bir birleşme kararı adık. Futbolun iyi yönlerine bakmaya çalışalım."

- Ailece Başbakan'a ve 'a yakınlığınız eleştiri konusu olabiliyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

"Sayın Başbakan'a bir yakınlığım vardır. Ancak bunu, bu süreçte futbola bakışını başkanların çoğu yakından bilir. Kesinlikle bu konulara uzaktır. Aile yakınlığımdan çok, futbola olan yakınlığım konuşulsa bundan çok daha memnuniyet duyarım. Bugün benim sadece yakın dostum değildir, gerek 'de, gerek 'da, gerek alt liglerde çok güzel dostluklarım vardır. Karakter yapım olarak dostlukları çok önemserim. Sorunlarına yardımcı olmaya çalışırım. Tabii ki ben Başkan Vekili iken 'la hep aynı karenin içinde olduk. Bu tür konuşmaların paranoya olduğunu düşünüyorum."

- toplantısında neler söyledi? Seçilirse nasıl bir başkan olacak?

"İnanıyoruz ki iyi bir başkan olacak, hep birlikte iyi bir yönetim olacağız. Sayın Aydınlar'ın o gün projelerini anlatacağı ortam ve zaman yoktu. Sayın Aydınlar'ın ve benim projelerim vardı. Bunları harmanlayacağız ve çok yakında spor dünyasıyla bunu paylaşacağız. Sayın Aydınlar, güven ortamının devamının öncelikli projemiz olacağını ifade etti. Özellikle bu süreçte Federasyonu'nun yapısının biraz daha kurumsallaşması ile ilgili önemli çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. Sorunlar yaşarız, sıkıntılar yaşarız, ama yeter ki bize destek olun ve hep beraber bu işin altından kalkalım dedi. Umarım deneyimlerimiz ve oluşturacağımız yönetim kurulu ile çok iyi çalışmalar yapıp, önemli projelere imza atacağız. 2020 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'ye taşımamız lazım. "

- MHK ile ilgili tasaruffunuz olacak mı?

"İlk önce yönetim kurulu ve başkan seçilsin. Seçildikten sonraki ilk toplantı MHK'nın seçilmesiyle ilgili olacak. Zannnediyorum ilk görüşmemiz bu olacak. Hataların az olabileceği, eğitimin yüksek seviyeye çıkarılabileceği bir MHK oluşturmaya çalışacağız."

-İstanbul 'daki başkanlık göreviniz ne olacak?

"İstanbul 'dan yasa gereği istifa edeceğim. 5 Temmuz'daki genel kurulda yeni bir başkan seçeceğiz."

-İbrahim Akın'ın transferi konusunda ne düşünüyorsunuz?

"İbrahim Akın'ı takımda tutmak istiyoruz. Teklifler olumlu gelmedi."

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri