kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
Hikaye Ekle

Oryantiring atletizm ile tanıştı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan backtoback
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 188

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Oryantiring Federasyonunu'nun yıllık faaliyet programında yer alan eğitim etkinlikleri kapsamında, Naili Moran Atletizm Pisti'nde düzenlediği tanıtım toplantısı ve yarışla Oryantiring sporu, Atletizm Federasyonu'na bağlı atletlerle tanıtıldı.

Bir harita üzerinde belirlenen hedefleri en kısa sürede bularak parkuru tamamlama sporu olan Oryantiring sporunu yapan atletlerin bu sporu yapmaktan dolayı çok memnun olduğu gözlendi.

Atletler, 630 metrelik pistin farklı noktalarına konan 7 ayrı hedefi en kısa sürede bulup parkuru tamamladılar.

Federasyon başkanı Mehmet Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oryantiring'in fiziksel güçle zihinsel gücün birleşmesi olduğunu belirterek, ''Bu işin temeli her sporda olduğu gibi atletizmdir. Zor olan pusulayı kullanmak ya da haritayı okumak değil, koşmak'' dedi.

Başkan Genç, eksikliklerinin ''Koşu'' olduğunu ifade ederek, ''Bu sporu atlet kökenli sporcularımızla yaparsak, madalyaya daha kolay ulaşırız. Balkan şampiyonasında bir sporcumuz 11 saniyeyle geçildi. Dolayısıyla bu sporu atletizm ile birleştirmek, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapacağımız protokolle de okullara yaymak istiyoruz'' diye konuştu.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri