emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Nokia-Apple savaşı kızıştı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 225

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Finlandıyalı Nokia, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nda (ITC) Apple'e karşı yaptığı patent ihlali başvurusunda, Apple'ın, ''neredeyse bütün cep telefonları, taşınabilir müzik çalarlar ve bilgisayarlarında'' Nokia'nın 7 farklı patent hakkını ihlal etmekle itham etti. Nokia yaptığı açıklamada, Apple'ın ürünlerinde kullandığını iddia ettiği temel özelliklerden bazılarının kullanıcı arayüzü, kamera, anten ve güç yönetimi teknolojileri olduğunu bildirdi.
Nokia'dan bir sözcü, ITC'nin konuyla ilgili 30 günde karar vermesini beklediklerini söyledi. Apple'ın patent ihlali suçlamasına yol açan ürünlerinin satışının yasaklanmasına ilişkin muhtemel bir mahkeme kararının 2011 yılı başına kadar alınması beklenmiyor.

Apple'dan ise konuya ilişkin açıklama yapılmadı.
Nokia, Ekim ayında da Apple'ın iPhone ürününde Nokia'nın GSM, kablosuz ağ (WLAN) güvenlik, şifreleme konuşma kodlaması dahil olmak üzere 10 patenti ihlal ettiği iddiasıyla bu şirkete karşı dava açmıştı. Finlandiyalı şirket yaklaşık 40 firmanın kendi teknolojilerini kullanmak için anlaşma yaptığını, ancak Apple'ın anlaşmaya yanaşmadığını öne sürmüştü.
Apple da hakkındaki iddiaları reddederek, bu ay Nokia'nın, Apple markalı 13 teknolojisini yaşadışı kullandığı iddiasıyla Finlandiyalı şirkete karşı dava açmıştı.
Nokia'nın ürünlerinde İphone'un görünümlerin kopyalamakla suçlayan Apple, Nokia'nın ayrıca cep telefonlarının bilgisayara bağlanması, telekonferans ve dokunmatik menüler gibi teknolojilerde patent haklarını ihlal ettiğini iddia etmişti.
Asya ve Avrupa'da önemli bir pazar payına sahip olan Nokia, Apple'ın iPhone ve Research in Motion şirketinin BlackBerry ürününün sert rekabeti nedeniyle ABD'de küçük bir oyuncu konumunda bulunuyor.
Uzmanlar, potansiyel olarak yıllık yüz milyonlarca dolar patent ücretini kapsayan anlaşmazlığın, cep telefonların giderek el bilgisayarlarına dönüşmesi yüzünden cep telefonu sektöründe güç dengesinin değişimini gösterdiğini ifade ediyorlar.
Nokia'nın, küresel cep telefonu piyasasının yüzde 38'ine hakim olduğu tahmin ediliyor.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst