mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
berkmenoo 1
berkmenoo
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
farkmt2official 1
farkmt2official
Hikaye Ekle

Engel Siz-siniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ProGamerS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 201

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Son zamanlarda okuduğum ve etkisinde kaldığım bir kitap ENGEL SİZ-SİNİZ. Öyle bir kitap ki okurken düşündüren, duygulandıran, hayata bakış açısını değiştiren, zor durumlarda bile muhakkak bir çıkış yolu bulmanızı sağlayacak, beyninizdeki ve yüreğinizdeki kapıları aralayacak...

Sadece bir engelliyi anlamak için alıp okumayın bu kitabı. Kendi engellerinizin farkına varmak ve hayata daha umutla bakabilmek için okuyun, yüreklerinizdeki minik sevgi kıvılcımlarını paylaştığınızda size katacağı değerlerin farkında olarak okuyun, yaptığınız, yapacağınız işlerin içindeki engelleri kaldırıp Ersin kardeşimiz gibi başarılara imza atmak için okuyun.

Ersin Ata; bir engelli olarak hayatı daha keyifli ve verimli hale getirebilmek için verdiği mücadeleyi anlatıyor aslında. Bizlerin unuttuğu...

Sevginin muhteşem sihirinden bahsediyor,

Peşinden gidilmesi gereken hayalleri,

Bir kapıyı aralayabilmek için çaba sarfedip yorulduğunda başka bir kapının açılabileceğini,

Birlik beraberliğin zaman zaman insanı tüm engellerinden sıyırıp mutlu ettiğini,

Aile ve dostlukların değerini,

Engelli gözünden bizlerin kaçırdığı duyguları bizlere anlatıyor aslında Ersin.

Bu satırlardan Ersin Ata kardeşimizi bu paylaşımından dolayı tebrik ediyor, onun bu mücadelesinde her an yanında olan değerli ailesine saygılar sunuyorum.

Bir de başka bir yürekten bahsetmek istiyorum. Önmüzdeki yıllarda üzerinde Beşiktaş ve Milli takım formaları ile izleyeceğimiz ve bizlere Ersin gibi büyük dersler verecek bir kardeşimiz. O kacaman yüreği nasıl küçücük bir bedenin içine sığdırmış bilmiyorum. Ama sığdırmış. O küçücük yaşında nasıl bu olgunluğa erişmiş bilmiyorum ama bunu da başarmış.

Halit henüz 6 yaşında Spina Bifida denilen bir hastalık ile dünyaya gözlerini açmış. Spina Bifida; omuriliği oluşturan kemiklerin omurgada bir boşluk veya açıklık oluşturacak şekilde gelişimlerini tamamlayamaması sonucu oluşan hastalıktır.

Bedeninin bir parçası olan tekerlekli sandalyesi ile büyük işlere imza atacağı ve Tekerlekli Basketbol Takımımızın kaptanı Kaan Dalay ile basketbol oynayacağı günler için şimdiden hazırlıyor o küçücük bedenini.

Halit’in ailesini tanımıyorum nasıl bir bilinçle bu çocuk yetişti ve başkasının yardımını istemiyor, her şeyin üstesinden gelebileceğini dillendirip önce kendisi deniyor. Tekerlekli sandalyesinin ona bir engelli olduğunu hissettirmesi yerine ona çok sevdiği Kaan abisiyle aynı şartlarda Basketbol oynamasını sağlayacağını düşünüyor. Muhteşem bir başarı öyküsüne imza atacak bir düşünce yapısı bu.

Engelli yakınlarınıza yapacağınız en büyük iyilik, onlara birşeyler başarabilmeleri için şans vermeniz. Bırakın o başarı duygusunu tatsın, kendine yeni pencereler açsın. Halit’e baktığımızda 6 yaşında engelsiz bir insanı görebiliyoruz. Bu Türkiye için kaçınılmaz bir semboldür. Milyonlarca evinden çıkamayan engellinin asıl engeli sürekli balık veren ailelerdir. Oysa Halit’in ailesi ısrarla ve istekle Halit’e balık tutmayı öğretmekte, eline sadece olta vermeye çalışmaktalar. 6 Yaşında evde her işini kendi yapan, kendi kendine yetmesini öğrenen, sokakta Handan ablasının bile ona desteğini reddeden ‘’ hayır, ben kendim gidebilirim’’ diyen cesur bir yürek. İşte Türkiye’de ki milyonlarca engellinin olması gereken noktayı bizlere ve tüm dünyaya gösteren minik ama kocaman cesur bir yürek Halit...

Halit kardeşimizin bu yaşam sevincine ortak olmak isteyen ve onu daha yakından tanımak isteyen arkadaşlar Çarşamba günü saat 20:00’de Muhteşem yüzyıl izlemek yerine Muhteşem Halit’i BJK TV ekranlarında izlesin. Erdem Göksel ve Handan Sivri’nin sunumu ile engellilere ışık tutan bu programı kaçırmamanızı dilerim.

Toplum olarak engellilerin engeli olmamanız dileği ile...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri