Sevdamsın 1
Sevdamsın
mavzermete 1
mavzermete
xranzei 1
xranzei
Best Studio 1
Best Studio
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Yusuf'un büyük başarısı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan [ORmanC-ı-*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 200

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Bitlis'ten Aydın'a göç eden Üçar ailesinin 5 çocuğundan ikincisi olan ve Osman Yozgatlı Mahallesi'ndeki Telsiztepe mevkisinde bulunan gecekonduda yaşamını sürdüren Yusuf Üçar'ın, Antalya'da 23 Ocak-1 Şubat tarihlerinde düzenlenen Türkiye Satranç Turnuvası'nda 10 yaş kategorisinde

Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda okuyan Yusuf'un sınıf öğretmeni Mustafa Yavuz, yaptığı açıklamada öğrencisinin 5 yaşında iken ilköğretime başladığını, birinci sınıfın ikinci döneminden itibaren bütün sınıfa olduğu gibi Yusuf'a da satranç öğrettiğini söyledi.

Yusuf'un katıldığı ilk yarışmada il üçüncüsü olduğunu aktaran Yavuz, aradan geçen 3,5 yılın ardından Yusuf'un Aydın'da katıldığı bütün yarışmalarda derece yaptığını belirtti.

Öğrencisinin halen 9 Aydın İl Birinciliğinin yanı sıra, özel kurumların yaptığı yarışmalarda da 16 derecesinin olduğunu açıklayan Yavuz, ''Yusuf'un imkansızlıkları olabilir, ama onda bir potansiyel olduğunu gördüğüm için destek verdim. Çevrenin de yardımlarıyla bunları başardık. Bu noktada olması gerçekten büyük bir gurur ve büyük bir başarı. Yusuf'un zor koşullardan buralara taşınmış olması bence onun başarısını kat kat artırıyor. Yusuf, gerçekten buna layık bir çocuk. Ben ona çok güvendim, hala da güveniyorum'' diye konuştu.

-ÖĞRETMENİN KATKISI-
Yusuf'un annesi Rayise Üçar da oğlunun başarısında en büyük payın sınıf öğretmeni Mustafa Yavuz'un olduğunu dile getirerek, ''Satranç, Yusuf'un geleceği için bir kurtuluş yolu. Öğretmeni onun her şeyiyle ilgilendi. Zaten o ilgilenmeseydi böyle olmazdı. Biz satranç diye bir oyun olduğunu bile bilmiyorduk'' dedi.

Satrancın Yusuf'un okuldaki başarısına da olumlu etki yaptığını ve oğlunun Seviye Belirleme Sınavlarında okulda derece elde ettiğini aktaran anne Üçar, şöyle konuştu:
''Buraya kadar öğretmenleri elinden tuttu getirdi. Demek ki birileri elinden tutarsa, bir şey olabiliyor. Şimdiye kadar hiç kimse bu mahallede böyle zeki çocukların olduğuna inanmıyordu. Öğretmenleri geldi, ellerinden tuttu. Gerçekten çok büyük başarı yakaladı. Ama öğretmeni seneye birinci sınıflara öğretmenlik yapmaya başlayacak. Yusuf ise orta kısma başlayacak. Eğer elinden tutacak birisi olmazsa kaybolup gidecek.''

Yusuf Üçar ise öğretmeni sayesinde öğrendiği satrancı çok sevdiğini ifade ederek, ''Derslerime de yardımcı olduğu için bu oyunu seçtim. Zekamı geliştirdi. Öğretmenimin de buna çok büyük katkısı oldu. Bundan sonra satrançta daha büyük başarılar yakalamak istiyorum. Gideceğim okullarda da kendimi göstereceğim. Orada da büyük başarılar elde edeceğim'' dedi.

Baba Hakim Üçar, imkanları ölçüsünde çocuğuna destek olacağını kaydetti.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri