romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Araç camınız buzlanmasın

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan zeyn0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

zeyn0

Gönüllerin Admini
Fahri Üye
TM Üye
Katılım
7 Eki 2010
Konular
9,213
Mesajlar
34,101
Reaksiyon Skoru
4,131
Altın Konu
1
TM Yaşı
15 Yıl 8 Ay 4 Gün
Başarım Puanı
400
MmoLira
183
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Kış mevsiminin gelmesi ve geceleri hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesi nedeniyle araç camlarında oluşan buzlanma, alınacak birkaç tedbirle önlenebilir.

Yaşanan soğuklar ve gece hava sıcaklığının düşmesi, özellikle araçların camlarında buzlanmalara neden oluyor. Temizlenmesi zor olan camlardaki buzlanmayı alınacak birkaç tedbirle önlemek mümkün.

gecenin soğuk geçeceği ve don olacağı belli ise silecek suyuna donmayı önleyici kimyasallar mutlaka ilave edilmeli. Bu hem silecek suyunun hem de boruların donmasını engeller. Ayrıca silecekler de gece yukarı kaldırılmalı ya da camla arasına karton konulmalıdır. Bu sileceklerin cama yapışmasını engeller

Şoförlerin araçlarında mutlaka buz kırıcı ve buz çözücü bulundurması gerekir "Camlardaki buzlanma için buz kazıyıcı, buğulanma için ise buğu çözücü spreyler otomobilini açık havaya park eden sürücüler için mutlaka araçlarında olması gereken malzemelerdir. Araçlar mümkünse kapalı mekanlarda tutulmalı, kapalı garaj yoksa branda kullanılmalıdır. Araç üzerinde ve camlarında biriken karlar temizlenmeli, araç çalıştırılıp ısıtıldıktan sonra kalorifer yardımıyla buz ve buğu çözülmelidir. Camlar ısıtılmadan silindiği taktirde cam ve silecekler tahrip olabilir. Ön cam buğulandığında yan camlardan biri hafifçe aralanmalı, aracın kalorifer sistemi cama yönlendirilerek son hızda çalıştırılmalıdır. Buzlu camın üzerine sıcak su dökülmemelidir. Bu camın çatlamasına neden olabilir"
 
Teşekkürler..
 
Tesekkurler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst