Fethi Polat 1
Fethi Polat
Scarlet 1
Scarlet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
bencemal 1
bencemal
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Lan Uzerinden Local server Kurmak (ayrıntılı anlatım)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan speedster
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Merhaba arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebi local serverda hamachi veya hamachisiz server kuramayıp forumda herkesin rahatlığını sağlamak

arkadaşlar kendi serverınızı kurdunuz kendinizde oynayabiliyorsunuz ama hiç değilse apartmandan bir kaç arkadaşınla oynamak istiyorsan doğru konudasin

Gereksinimler :

1-) kendi serverınızı kurmuş olmak ve sizin girebiliyor olmanız (Mesela emre-28 in konusundan kurmuş olmak)
2-)Aynı adsl uzerinden bağlanmanız (mesela 4 arkadaşsınız hepiniz laptoptan oynuyorsunuz birisinin evine bilgisayarlarla gidin aynı kablosuz ADSL e bağlanın çünkü piyasadaki kablolu modemler taş çatlasa 4 kişiye kadar izin veriyor)
3-)başlata tıklayın calıştırı seçip cmd yazın
4-) çıkan yere ipconfig yazın
5-)orda modem ipnizi bulun mesela wireless local area connection yazısının altında 192.168.2.1 gibi bir şey yazmalı kendininkinizi not alın
6-)virtual pcyi açın serverı başlatmadan once settings e tıklayın (sağda)
7-) çıkan seçeneklerden networking e tıklayın yanda network adapters i 1 yapın ve secenek olarak modeminizin veya ağ kartınızın ismini seçin
8-) tamam deyip serverı başlatın
9-)root olarak giriş yaptıktan sonra sysinstall yazın
10-)orda sistemin yayın yapacağı ip adresi yazdığımız yere gelin (nereye girdiğimizi hatırlamıyorum aklımdan soyluyorum eve gidince duzeltirim :) )
11-) boşluklar :
-> IPv4 adres : 192.168.x.100 (x sizin modeminize gore değişebilir)
-> IPv6 adress (beyaz kutu içindeki) : 192.168.x.y (ipconfigten not aldığımız adresi yazın )

12-)6-7 kere esc tuşuna basıp mcncc yazısına etc/rec.d/netif restart yazıp onaylayın
13-)reboot atın
14-) mc.txt : 192.168.x.100 (arkadaşlarınızada aynısını gonderin)
15-)neşe içinde kule yapın :P
16-) avantajları : turkmmo speedster
-> arkadaşlarınızda bağlanabilir portmap açmaya vs. gerek yok
-> sunucuya bağlanırken hata verme olasılığı azalır navicat oyun daha hızlı tepki verir lag olmaz (bilgisayarınızın antika değeri varsa uzgunum )
17-) dezavantajları aynı adsl uzerinde değilseniz ek program olmadan bağlanamassınız ama ek program bulup bağlanırsanız vps gibi olur ve >100 kişiden fazlasıyla rahatça oynayabilirsiniz ben bir kaç tane buldum ama hepsi para istio
18-) tamamen kendi deneyimlerimle hazırladım eğer sabitlenirse videolu anlatımda yapabilirm
19-) internetiniz kesilmiş ama adsl çalışıyosa bile oynayabilirsiniz :ka19:
20-) ne çok madde yazdım :D
21-) iyi oyunlar turkmmo speedster

mod un denemesine gerek yok diye dusunuorum eğer serverın çalışmadıysa server ramini 512 mb a çıkararak kendin deneyebilirsin

anlamadım videolu anlata bilirmisin acaba :D :S

HTML:
[GAMESELF]:cool:
[QUOTE][/QUOTE]

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri