mavzermete 1
mavzermete
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Emine Erdoğan, Engellilerle Buluştu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CaNuZeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 122
emine Erdoğan, Fatih Belediyesinin organize ettiği engellilere akülü sandalye dağıtım törenine katıldı. Törende Fatih ilçesinde yaşayan 100 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

*Emine Erdoğan:

"Engelli kardeşlerimizin sorunları tek başına kamu ve hükümetin çabalarıyla çözülemez. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tek tek bireyler çözümün bir paçası olmalılar"

"Her bir vatandaş kendisini engelli kardeşlerimizin yerine koymalı, onlarla empati kurmalı ve onların ihtiyaçlarını onlar istemeden yerine getirmenin gayreti içinde olmalıdırlar. Fiziki engel mutlaka aşılır ancak anlayıştaki engel fizikteki engelden çok daha zararlıdır"

?

(Özgür ARSLAN - İstanbul DHA)

Fatih Belediyesinin organize ettiği engellilere akülü sandalye dağıtım töreni Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Sanatçı Metin Şen türk'ün de hazır bulunduğu törende, Fatih ilçesinde yaşayan 100 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Törende engellilerden oluşan mehteran takımı bir gösteri yaptı.

"FİZİKİ ENGEL MUTLAKA AŞILIR, ANCAK ANLAYIŞTAKİ ENGEL FİZİKTEKİ ENGELDEN ÇOK DAHA ZARARLIDIR"

Törende konuşma yapan Emine Erdoğan "Belediyelerimizin sosyal destek projelerini gönülden destekliyorum, tüm belediyelerimizin tekerlekli sandalye dağıtmasının tek başına yeterli olmayacağını, şehirlerimizi de engellilerimiz için yeni baştan tasarlamanın kaçınılmaz olduğunu hatırlatmak istiyorum. Tek tek her bir vatandaş kendisini engelli kardeşlerimizin yerine koymalı, onlarla empati kurmalı ve onların ihtiyaçlarını onlar istemeden yerine getirmenin gayreti içinde olmalıdırlar. Fiziki engel mutlaka aşılır ancak anlayıştaki engel fizikteki engelden çok daha zararlıdır . Engelli kardeşlerimiz toplumun dışına iten, şehrin dışına iten onları eve hapseden bir anlayış bizim kültürümüzle, medeniyetimizle ve en önemlisi insanlıkla asla bağdaşmaz. Herkesin özgürce kullanabildiği imkanlar engelli kardeşlerimizin de imkanına sunulmadır" dedi. Yılların ihmalini gidermek için çok daha fazla adım atılması gerektiğini belirten Erdoğan, "Tabi şunu unutmayalım, engelli kardeşlerimizin sorunları tek başına kamu ve hükümetin çabalarıyla çözülemez. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tek tek bireyler çözümün bir paçası olmalılar" ifadelerini kullandı.

Törende engelli vatandaşları temsilen sahneye çıkan Esra Hilal adlı küçük bir kız çocuğu Emine Erdoğan için yazdığı şiiri okudu. Konuşmasından sonra engelli vatandaşlarla yakından ilgilenen Erdoğan, daha sonra Silivrikapı Semt Konağı'nın açılışını yaptı.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri