Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Hitit Üniversitesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SuLTan_FuRqaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 920

SuLTan_FuRqaN

Level 9
TM Üye
Konular
1,082
Reaksiyon Skoru
551
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 8 Gün
Başarım Puanı
200
MmoLira
-109
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Hitit Üniversitesi, 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı yasayla, Çorum'da kurulmuş devlet üniversitesidir. Kurucu rektörü Gazi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'tır. Üniversite, önceden Gazi Üniversitesine bağlı iken ayrılarak yeni bir üniversite kurulmasıyla meydana gelmiştir. Hitit Üniversitesinin mevcut 6 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 4 Meslek Yüksekokulu ve 3 Araştırma Merkezi bulunmaktadır

Fakülteler
Fen-Edebiyat Fakültesi
Biyoloji,Fizik,Kimya,Matematik,Türk Dili ve Edebiyatı,Tarih,Arkeoloji,Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümleri vardır.
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi
İktisat,İşletme,Maliye,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri vardır.
İlahiyat Fakültesi
Temel İslam Bilimleri,Felsefe ve Din Bilimleri,İslam Tarihi ve Sanatları bölümleri vardır.
Mühendislik Fakültesi
Kimya Mühendisliği,Makine Mühendisliği,Gıda Mühendisliği,Endüstri Mühendisliği,Metalurji ve Malzeme Mühendisliği,Polimer Mühendisliği bölümleri vardır.
Tıp Fakültesi
Üniversitenin kuruluşunda var olan, henüz kuruluşunu tamamlayamayan Tıp Fakültesi öğrencileri öğrenimlerine Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam edmektedirler.
Veteriner Fakültesi
Hitit Üniversitesi, 17 Mart 2006 tarih ve 5467 Sayılı Kanunun 1 inci maddesi ve 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun Ek 66 ncı maddesi ile kurulmuştur. Veterinerlik Fakültesi kuruluş yasamızda olup, henüz faaliyete geçmemiştir.
Yüksekokullar
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Rekreasyon,Spor Yöneticiiğli,Antrenörlük bölümleri vardır.
Sağlık Yüksekokulu
Hemşirelik bölümü vardır.
Meslek Yüksekokulları
Çorum Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Programcılığı,Elektrik,Elektronik Teknolojisi,Geleneksel El Sanatları,Harita ve Kadastro,İnşaat Teknolojisi,Makina,Mobilya ve Dekorasyon,Otomativ Teklonojisi,Seramik,Tekstil Teknolojisi,Yapı Denetimi,Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı,İşletme Yönetimi,Muhasebe ve Vergi Uygulamaları,Pazarlama,Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümleri vardır.
İskilip Meslek Yüksekokulu
Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Programcılığı,Elektronik Teknolojisi,Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı,Pazarlama bölümleri vardır.
Sungurlu Meslek Yüksekokulu
İşletme Yönetimi,Bilgisayar Programcılığı,Sağlık Kurumları İşletmeciliği,Çocuk Gelişimi bölümleri vardır.
Enstitüler
Fen Bilimleri Enstitüsü
Makine Mühendisliği,Kimya Mühendisliği,Kimya,Biyoloji ana bilim dalları vardır.
Sağlık Bilimler Enstitüsü
Hitit Üniversitesi, 17 Mart 2006 tarih ve 5467 Sayılı Kanunun 1 inci maddesi ve 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun Ek 66 ncı maddesi ile kurulmuştur. Sağlık Bilimleri Enstitüsü kuruluş aşamasında olup henüz faaliyete geçmeyen eğitim birimidir.
Sosyal Bilimler Enstitüsü
İşletme,İktisat,Temel İslam Bilimleri,Felsefe ve Din Bilimleri,İslam Tarihi ve Sanatları ana bilim dalları vardır.
Araştırma ve uygulama merkezleri
Hitit Uygarlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi
13. 10. 2010 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun kararıyla “Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi”ni kurulmuştur.Hitit Üniversitesi’nin Hitit devletinin doğduğu topraklar üzerinde kurmuş olduğu Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hitit kültürü ve arkeolojisinin gelişmesinde ve layık olduğu konuma gelmesinde gerekli olan tüm çabaları gösterecek ve zaman içinde Hititler ve Hitit uygarlığı konusunda bir bir çekim gücü olacak ve danışmanlık merkezi konumuna gelecektir.
Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi
Hitit Üniversitesinde örgün önlisans, lisans ve lisansüstü programları dışında verilecek her türlü eğitim programları düzenlemek ve bu şekilde üniversitenin, kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlar ile olan işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. HİTİTSEM amaçları doğrultusunda, kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluş ve kişilere, ihtiyaç duydukları alanlarda, ulusal ve uluslararası düzeyde, eğitim programları, kurslar, seminerler, konferanslar düzenler, bu faaliyetlerin koordinasyonun sağlar ve bu alandaki üniversite olanaklarının tanıtımını yapar.
Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi
2003 yılında Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Velî Araştırma Merkezi'nin Çorum'a bir şubesi olarak açıldı.2006 yılında Çorum'da Hitit Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Velî Araştırma Merkezi Çorum Şubesi de resmen kapanmış oldu.30 Nisan 2008 tarihinde Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Velî Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin yönetmeliği Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

Paylasım icin Tesekkurler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri