Scarlet 1
Scarlet
Bvural41 1
Bvural41
mavzermete 1
mavzermete
Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

SQL Yedekleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan StyleWaR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 530

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

QL Server yedek alma isleminin nasil yapildigini bilmiyorsaniz bu makalemizi okumak isinize yarayacaktir. Artik günümüz programlarinin çogu SQL tabanli olarak gelistirilmekte olup, güvenligimiz için yedekleme islemide çok önem tasimaktadir.Bu makalemizde SQL veritabanindaki bir veriyi nasil yedekleyecegimiz anlatilmaktadir.

Öncelikle SQL Server Enterprise Manager Programini Açiyoruz.

sqly1un5.jpg

Sol taraftaki menüden databases`e tikliyoruz. Sag tarafta mevcut olan databaseler görüntülenir. Yedek almak istedigimiz veritabanin üzerinde sag tusla tiklayip Tüm Görevleri seçiyoruz ve açilan pencerede Backup Database`yi Seçiyoruz

sqly2po5.jpg

Asagidaki pencere gibi bir pencere karsimiza gelecektir.

sqly3vg0.jpg

Sag tarafta bulunan Add ye tikliyoruz.

sqly4yt4.jpg

Açilan pencerede … olan butona basiniz. Daha sonra asagidaki sekilde gelen pencerede kayit edeceginiz yeri ve dosya adini belirtiniz. (File name yazan yere dosya adini yaziniz)

sqly5gc3.jpg

Ben Games diye bir klasör seçtim ve dosya adi olarak da Bilgisayardestek verdim. Daha sonra Ok` e basiniz. Asagidaki sekilde klasörünüz ve dosya isminiz pencerede gözükecektir.

sqly6lt8.jpg

Daha sonrada tamam diyerek yedekleme islemini basariyla sonuçlandirmis

olucaksiniz. Tabi ki yedegi belirttiginiz klasöre bakarak görebilir ve herhangi bir

usb disk,dvd gibi bir üniteye kopyalayabilirsiniz.Bir sonraki makalemizde

yedekleme islemini otomatik olarak nasil yapacagimizi anlatmaya çalisacagim.

Bir sonraki makalede görüsmek üzere…

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri