berkmenoo 1
berkmenoo
farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Bakan Eroğlu, Biga'da Altı Temel Birden Attı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ByRevo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 173
Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, sulama iletim tüneli ile 5 ayrı taşkın koruma tesisinin temeli Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törenle atıldı.

Biga Kapalı Pazar Alanı'ndaki toplu temel atma törenine, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, DSI Genel Müdürü İsmail Uğur, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ile vatandaşlar katıldı. Temel atma töreni öncesinde DSI Genel Müdürü İsmail Uğur, taşkın koruma tesisleri ile ilgili bilgiler verdi. Uğur, Biga Taşoluk Sulaması İletim Tüneli ile Merkez Sarp Deresi, Ayvacık-Küçükkuyu Beldesi, Yenice- Hamdibey Beldesi Eci Deresi, Biga Danışment Köyü ve Çan Semedeli Köyü Taşkın Koruma Tesisleri'nin 10 milyon 430 bin TL'ye mal olacağını açıkladı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu konuşmasında partisinin hizmetlerine değindi. 2002 yılında bankaları batmış, 22 banka fona devredilmiş bir Türkiye olduğuna dikkati çeken Bakan Eroğlu, '40 milyar Dolar hortumlanmış ve bankalar tarafından batırılmıştı. O günler geride kaldı. Avrupa'da birinci, Dünyada ise üçüncü seviyede yüzde 8, 9 büyüme oranı ile şahlanışa geçen bir Türkiye var. Dünyada ekonomisi sıralamasında 16. sıradayız. 2023 yılında, yani Cumhuriyet'in 100. yılında hedefimiz dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında yer almak. Geçmişte 70 sente muhtaç olan Türkiye'nin bugün Merkez Bankası'nda 90 milyar Dolar döviz var. Sağlıktan, eğitime, duble yollardan barajlara kadar dolu dizgin yatarım yapılıyor. DSI olarak 920 adet tesis açtık. 194'ü baraj ve gölet. 10 milyon dekar araziyi sulamaya açtık. 32 milyon vatandaşa su ilettikö dedi.

Çanakkale'nin AK Parti hükümeti döneminde bu yıl hariç toplam 650 milyon TL'lik yatırım aldığına söyleyen Bakan Eroğlu, 'Yatırımların 533 milyon TL'lik bölümü DSI Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilmiş. Çanakkale'ye üç baraj, altı gölet, iki sulama, beş taşkın koruma tesisi inşa edildi. Yapılan bu tesisler sayesinde 160 bin 260 dekar arazi sulamaya açılırken, 5 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunmuştur. Bir çok yatırım ise devam etmektedirö diye konuştu.

ERKEN BİTİRİLMESİ İÇİN SÖZ ALDI

Bakan Eroğlu, temeli atılan 3 metre 40 santim çapındaki Biga Taşoluk Sulaması İletim Tüneli'nin Biga Ovası'na su iletecek atar damar olacağına iddia ederek, Biga Ovası'nda ve Biga Çayı'nın sağ sahilinde 93 bin 520 dekar alanın sulanmasını hedeflediklerini söyledi. İletim tünelini yapacak Bergiz İnşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tutumlu'yu sahneye davet eden Bakan Eroğlu, işin erken bitirilmesi için pazarlık yaptı. Tutumlu, inşaatın 2013 yılında tamamlanacağını açıkladı. Bakan Eroğlu da para sorunu bulunmadığını belirterek, iletim tünelinin 12-12-2012 tarihinde bitirilmesi sözünü istedi. Tutumlu'nun söz vermesi üzerine Bakan Eroğlu ve DSI Genel Müdürü İsmail Uğur'un verdiği erken bitirilme taahhüdünü imzaladı.

İmzaların atılmasınn ardından Bakan Eroğlu, beraberindeki protokol üyeleri ile butona basarak bir sulama iletim tüneli ile beş taşkın koruma tesisinin temeline ilk harcı döktü. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, törenin ardından AK Partili Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan'ı makamında ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri