Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Ölüm Virajına 80 Kilometre Hızla Girmiş

• Konuyu başlatan CaNuZeN
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 153

CaNuZeN

Level 6
TM Üye
Konular
294
Reaksiyon Skoru
35
Altın Konu
0
Başarım Puanı
130
TM Yaşı
14 Yıl 12 Ay 4 Gün
MmoLira
-1
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde 3 ay önce aşırı hız nedeniyle virajı alamayıp dereye uçarak 7 kişiye mezar olan yolcu otobüsünün sürücüsü 35 yaşındaki Mustafa Alpşanlı, 15 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde 3 ay önce aşırı hız nedeniyle virajı alamayıp dereye uçarak 7 kişiye mezar olan yolcu otobüsünün sürücüsü 35 yaşındaki Mustafa Alpşanlı, 15 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Bilirkişi raporunda 80 kilometre hızla viraja girerek tamamen kusurlu olduğu belirtilen Alpşanlı, "Kullandığım araçta bir çizik olduğu zaman içim 'cız' ediyor. Böyle bir kaza olmasını istemezdim" dedi.

Geçen 2 Şubat'ta, Zonguldak- Ankara Karayolu'nun Devrek İlçesi yakınlarındaki Dorukan Tüneli çıkışında meydana gelen kazada, Mustafa Alpşanlı yönetimindeki 34 EEY 37 plakalı yolcu otobüsü, aşırı hız yapan sürücüsünün virajı alamaması sonucu 15 metreden yol kenarındaki dereye uçtu. 7 kişinin öldüğü kazada, 34 kişi de yaralandı. Kazada hafif yaralanan ve hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şoför Mustafa Alpşanlı hakkında, 'Kasten öldürme ve yaralanmaya sebebiyet vermek' suçlamasıyla Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

'60- 70 KİLOMETRE HIZLA GİDİYOrduM'

Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Mustafa Alpşanlı, kazanın kış şartları nedeniyle meydana geldiğini ileri sürdü. Kış olduğu için hava koşullarını göz önüne alarak kontrollü şekilde otobüsü kullandığını iddia eden Alpşanlı, "Saatte 60- 70 kilometre hızla gidiyordum. Viraja yaklaşık 150 metre kala otobüsün kaydığını fark ettim. Freni kullanarak aracı yavaşlatmaya çalıştım. Buna rağmen kayan araç sağ şeritten sol şeride geçti. Virajı alamayınca aracı sol taraftaki kayaya sürttürerek durdurmaya çalıştım. Ancak araç dereye doğru devrildi, ondan sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu.

Üzgün olduğunu belirten Alpşanlı, "Kullandığım araçta bir çizik olduğu zaman içim 'cız' eder. Bu bile beni üzüntüye sevk eder. Böyle bir kaza olmasını istemezdim. Ben kaza olmaması için çaba harcadım. Üzgünüm" dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU: SÜRÜCÜ KUSURLU

Mahkeme Başkanı Hakim Ahmet Gürbüz, otobüsün saatte 80 kilometre hızla viraja girdiği, viraja girerken hızını azaltmadığı, kaza yerinde fren izine rastlanmadığı ve kazada tamamen sürücünün kusurlu bulunduğu yönündeki bilirkişi raporunu okudu.

Sanık avukatı, kazanın meydana geldiği yerde bariyer ve uyarı levhalarının bulunmadığını, mevsim koşulları itibariyle tuzlama işleminin de yapılmadığını belirterek, olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

Keşif talebini reddeden mahkeme heyeti, sürücünün tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri