farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Otomatik /reload a yapma (BY)balac

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan balac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Merhaba arkadaşlar bu yazım da size serverin sizin belirlediğiniz süre aralığı ile kendi kendine /reload a komutunu nasıl kullanacağını anlatacam.

Öncelikle Putty veya farklı bir SSH erişim programı ile sunucunuza root olarak bağlanın, sonra gamefiles yani oyun dosyalarının olduğu dizinde quest klasörüne girin aşağıdaki komutla;

cd /usr/game/channel/share_data/locale/hongkong/quest

Sonra reload.quest diye bir dosya oluşturup içine kodlarımızı yazacaz, dosya oluşturmayı da aşağıdaki komutla yapalım;

ee reload.quest

Dosyamızı oluşturduk şimdi de aşağıdaki kodları içine ekleyelim;

Kod:
quest reload begin
    state start begin
        when reload begin
            timer(“timer1″, 120)
            command(“reload a”)
        end
    end
end

Kodlarımızı ekledikten sonra dikkat edilmesi gereken bir nokta var 120 sayısı hangi aralıklarla /reload a komutu kullanacağını belirtiyor bu nedenle o kısm kendinize göre düzenleyebilirsiniz, devam ediyoruz kodlarımızı ekledik ve şimdi bu dosyayı 1 kez ESC ve 2 kez ENTER tuşlarına basıp kaydetmiş oluyoruz.

Dosyamızı oluşturduk şimdi bunu derleyebilmek için aynı dizinde bulunan hongkong_list dosyasını açıyoruz;

ee hongkong_list

Ve açtığımız honkong_list dosyasının bir satırına da reload.quest ekleyip kaydediyoruz yine aynı şekilde 1 kez ESC tuşu ve 2 kez ENTER tuşuna basıyoruz.

sh make.sh çekiyoruz sonrada reboot yazıyoruz bi bakmısızki 120 saniyede bir reload a cekiliyor

/reload a komutu oyunun günce kalmasını sağladığı için en güzel yanı gm eklerken reboot atma ihtiyacı duymamanızı sağlar tabi gm ekledikten 2 dakika sonra giriş yapması gerekir çünkü yazdığım örnekte ben 120 saniye olarak belirlemiştim.

YARDIMCI OLABİLDİYSeM Ne MUTLU BANA BİR TeŞeKKÜR YeTeR

ALINTI

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri