romegames 1
romegames
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Devlet Bakanı Faruk Çelik Açıklaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FinaL07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 291
Devlet Bakanı , 'deki olaylara ilişkin, "Umuyorum ki sağlıklı bir şekilde, demokratik yapıya geçiş gerçekleşir.
Devlet Bakanı , 'deki olaylara ilişkin, "Umuyorum ki
sağlıklı bir şekilde, demokratik yapıya geçiş gerçekleşir. Bundan en çok mutlu olur" dedi.

Çelik, 'nın ilçesinde öğretmenevinde katıldığı değerlendirme toplantısının ardından Vali ve diğer ilgililerle, sınırındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı'na giderek, tarafına geçti.

Suriyeli yetkililer tarafından karşılanan Çelik'e, Suriyeli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Burada Çelik'e altın işlemeli olduğu belirtilen kılıç ile poşu hediye edilip, mırra (acı kahve) ve lokum ikram edildi.

Suriyeli vatandaşların sınır kapısının açılmasıyla ilgili ısrarlı soruları üzerine Çelik, "Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın açılmasıyla ilgili gerçekten yoğun bir talep var. Geldik gördük ki tarafında da böyle yoğun bir talep var. Kapının açılmasıyla ilgili girişimlerde bulunduk. açısından ciddi sorun teşkil edecek bir problem yok. Perşembe günü gümrük heyetleri karşılıklı görüşmelerini gerçekleştirecekler. İnanıyorum ki oradan sağlıklı bir şey çıkarsa, Şam'ın iradesi de bu şekilde olursa, bu kapının açılmasıyla ilgili bir sorun görünmemektedir" diye konuştu.

, bir gazetecinin 'deki yaşanan olaylar ve 'deki ticarete etkisi üzerine değerlendirmelerini sorması üzerine, komşu ülke 'de, bu ve benzeri olayların yaşanmasını istemediklerini belirtti.

İnsan hakları bağlamında ve orada yaşayan komşularla huzur içerisinde yaşamayı temenni ettiklerini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada yaşanan olaylar hepimizi üzmektedir. Umuyorum ki sağlıklı bir şekilde demokratik yapıya geçiş gerçekleşir. Bundan en çok mutlu olur. Daha önce devlet başkanları ve başbakan düzeyinde yapılan görüşmelerde 'nin açılımlar gerçekleştireceğini, Sayın Esat ifade etmişti. Öyle tahmin ediyorum ki bunlar, bir netice verir. İki komşu ülke arasında bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum. Çünkü bizim ilişkilerimiz, halklar ve yönetimler düzeyinde son derece iyi, 'nin kendi iç işiyle ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. "

Çelik, sınır kapısında incelemelerde bulunduktan sonra, 'a dönerek, partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti.​

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri