- Konular
- 398
- Online süresi
- 6h 17m
- Reaksiyon Skoru
- 369
- Altın Konu
- 2
- TM Yaşı
- 16 Yıl 1 Ay 25 Gün
- Başarım Puanı
- 176
- MmoLira
- -19
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Hiç duymadım güzelmi bari? 

- Konular
- 3,415
- Online süresi
- 2d 22h
- Reaksiyon Skoru
- 1,542
- Altın Konu
- 2
- TM Yaşı
- 17 Yıl 3 Ay 1 Gün
- Başarım Puanı
- 421
- MmoLira
- 670
- DevLira
- 0
Sanalda herkese gülücük falan atıyomda normal hayatımda gerçekten çok sinirliyim.Aşırı bir sinir var bende çözemedim nedenini.
Hayranım doktor gibi mesaj yazmana doktorla aranda tek fark var o reçete yazıyo sen mesaj![]()
Başıma geldiğinden dolayı öyle yazdım, kötü bir duygu

- Konular
- 705
- Online süresi
- 11h 21m
- Reaksiyon Skoru
- 1,521
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 15 Yıl 11 Ay 24 Gün
- Başarım Puanı
- 339
- MmoLira
- 244
- DevLira
- 0
Hiç duymadım güzelmi bari?![]()
Normalde çay içmem. Ama bu ortamda bardak bardak gidiyor.

Semaver neymis araştır bakalım.

- Konular
- 5,783
- Reaksiyon Skoru
- 2,380
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 17 Yıl 2 Ay 14 Gün
- Başarım Puanı
- 441
- MmoLira
- -550
- DevLira
- 0
Başıma geldiğinden dolayı öyle yazdım, kötü bir duygu![]()
Aniden birilerini kırmak seni rahatlatıyo.Aradan 5 dakıka gecince üzülüyon yaptığın hatanın ne kadar kötü olduğunu düşünüyon pişman oluyon.
- Konular
- 5,783
- Reaksiyon Skoru
- 2,380
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 17 Yıl 2 Ay 14 Gün
- Başarım Puanı
- 441
- MmoLira
- -550
- DevLira
- 0
Semaver nedir?
Su ısıtmaya ve çay demlemeye yarayan, genellikle bakır, pirinç veya saçtan mamül musluklu kap. Semaver kelimesi Rusça "kendi kendine kaynayabilen" manasına gelir
Semaverin anavatanı Rusyadır. Rusyada asırlarca kullanılmış ve günümüzde de kullanılmakta olan bir alettir. Osmanlılar devrinde çay, uzun süre kahvelerde semaverlerle pişirilmiş, halk arasında da çok tutulmuştur.
Semaver esas olarak ortasında bir boru bulunan, silindir biçimli bir kaptır. Altında da bir ızgara bulunur. Semaverle çay demlemek için, önce kaba su doldurulur ve kor halindeki kömürler borudan içeri bırakılır. Su kaynadıktan sonra, demliğe bu sudan ilave edilir. Daha sonra ateş azaltılır veya tamamen söndürülür.
Yurdumuzun doğu kısımlarında hala yaygın olarak kullanılan semaverlerin, bugün daha çok elektriklileri tercih edilmektedir
Su ısıtmaya ve çay demlemeye yarayan, genellikle bakır, pirinç veya saçtan mamül musluklu kap. Semaver kelimesi Rusça "kendi kendine kaynayabilen" manasına gelir
Semaverin anavatanı Rusyadır. Rusyada asırlarca kullanılmış ve günümüzde de kullanılmakta olan bir alettir. Osmanlılar devrinde çay, uzun süre kahvelerde semaverlerle pişirilmiş, halk arasında da çok tutulmuştur.
Semaver esas olarak ortasında bir boru bulunan, silindir biçimli bir kaptır. Altında da bir ızgara bulunur. Semaverle çay demlemek için, önce kaba su doldurulur ve kor halindeki kömürler borudan içeri bırakılır. Su kaynadıktan sonra, demliğe bu sudan ilave edilir. Daha sonra ateş azaltılır veya tamamen söndürülür.
Yurdumuzun doğu kısımlarında hala yaygın olarak kullanılan semaverlerin, bugün daha çok elektriklileri tercih edilmektedir
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)