emirhanHCL 1
emirhanHCL
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
Bvural41 1
Bvural41
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle

Turkmmo Ulaması...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deimosx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 327
Bir Kelime U-ü-o-ö İle Başlıyorsa Ünsüz ile Devam Etmesi gerekir... Bu O-ö-u-ü Kelimesinin Başına N Eklenmesine Turkmmo Ulaması Denir...

Önrek...

Normancı :D

Kendi çapında bi komiklik yapmaya çalışmışsın.:p Pek anlamadım ama bu olayın gerçeği atalarının dillerinden kaynaklanan bir şey. Eski zamanlarda pek bilinmeyen bir hastalık varmış. Bu hastalıkta Trakya bölgesindekiler gibi (örneğin hastaneye, astane diyorlar) ünlü harfle başlayan kelimeleri söylerken bir aksama oluyormuş. Bu yüzden onlarda N harfini kullanmaya başlamışlar. Ben böyle duydum paylaşayım dedim :).

Kendi çapında bi komiklik yapmaya çalışmışsın.:p Pek anlamadım ama bu olayın gerçeği atalarının dillerinden kaynaklanan bir şey. Eski zamanlarda pek bilinmeyen bir hastalık varmış. Bu hastalıkta Trakya bölgesindekiler gibi (örneğin hastaneye, astane diyorlar) ünlü harfle başlayan kelimeleri söylerken bir aksama oluyormuş. Bu yüzden onlarda N harfini kullanmaya başlamışlar. Ben böyle duydum paylaşayım dedim :).

Yanlıs biliyorsun.... Ünsüzle biten bir kelimeyi ünlüyle başlayan bir kelima takip ettiğinde birinci kelimenin son ünsüzünün 2. kelimenin ilk ü nlüsüne bağlanarak okunmasına Ulama denir...

Örnek :

Atatürk Olmak ( Atatür Kolmak gibi okuyoruz )
Marş Okumak ( Mar Şokumak gibi okuyoruz ) :D

Bak yaşım 14 ve 8. sınıfa gidiyorum. Ulama ne çok iyi biliyorum. Ben sadece bildiğim bir şeyi paylaşayım dedim. O kadar.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri