Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Avusturya Federal Bakanı Berlakovıc, Gaziantep'te Açıklaması

• Konuyu başlatan ByRevo
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 2
  • Görüntüleme 155

ByRevo

Level 17
Fahri Üye
TM Üye
Konular
3,457
Online süresi
1007s
Reaksiyon Skoru
694
Altın Konu
0
Başarım Puanı
369
TM Yaşı
15 Yıl 6 Ay 11 Gün
MmoLira
-134
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Avusturya Federal Bakanı, Tarım, Çevre ve Su Bakanı Nikolaus Berlakovic, "Avusturya ve Türkiye, sadece tarihi ilişki içerisinde değil, ekonomik ve sanayi konularında da yakın ilişki içerisindedir" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu'nda Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu'na verilen Avusturya'nın Gaziantep Fahri Konsolosu unvanı ile ilgili düzenlenen gecede konuşan Berlakovic, Avusturya ile Türkiye'nin bir çok konuda yakın işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Avusturya'nın son yıllarda Türkiye ile sanayi ve kültürel ilişkilerini geliştirdiğine dikkati çeken Berlakovic, "Avusturya ve Türkiye, sadece tarihi ilişki içerisinde değil, ekonomik ve sanayi konularında da yakın ilişki içerisindedir. Özellikle Avusturya Türkiye'de bulunan yabancı yatırımcıların en büyüğüdür. Bir çok Avusturyalı yatırımcının Türkiye'de şirketi ve ofisi bulunmaktadır" diye konuştu.

Bakan olarak ilk kez Türkiye'de bulunduğunu belirten Berlakovic, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'le yakın işbirliği içerisinde olduğunu, Türkiye'de bulunmaktan da çok mutlu olduğunu belirtti.

İlk kez ziyaret ettiği Gaziantep'te gün içerisinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade eden Berlakovic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gaziantep'te bulunmaktan çok memnunum. Bu güçlü şehrin, endüstrisinden, sanayisinden, çok etkilenmiş bulunmaktayım. Dünya üzerinde en güzel mozaik müzesi yapılmış. Bu müzeden çok etkilendim. Tarım Bakanı olarak elbette ki tarımla çok çalışmaları yakından izleme fırsatı buldum. Gaziantep'in sürekli artan organik tarım gündemiyle ilgili gerekli bilgileri aldım. Avusturya dünyanın en çok organik tarım ürünü üreten ülkesidir. Türkiye'nin sayIlı sanayi ve ticaret kentleri arasında bulunan Gaziantep'te fahri konsolosluk açmaktan çok gurur duydum."

Türkiye'de en çok fahri konsolosluk açan ülke olduklarını vurgulayan Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Hedemeria Gurel ise kültür ve turizm kenti yanında bir sanayi kenti de olan Gaziantep'in bölgesinde gelişme gösteren önemli bir ticaret merkezi olduğunu söyledi.

Gaziantep'te yerleşik Naksan Holding'in ülke genelinde enerji, turizm ve plastik sanayi gibi önemli yatırımları olduğunu belirten Hedemeria Gurel, Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu'na Avusturya'nın Gaziantep Fahri konsolosluğunu vermekte çok isabetli bir karar verdiklerini ifade etti.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da "Avusturya hükümetinin Nakıboğlu ailesinin çok önemli bir evladı olan Taner Nakıboğlu'na fahri konsolosluk vermesini, çok isabetli bir karar olduğunu" vurguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise her geçen gün büyüyen ve gelişen Gaziantep'in Avusturya fahri konsolosluğuna kavuşmasının, Türkiye-Avusturya ilişkilerinin gelişmesine yarar sağlayacağına dikkati çekti.

Avusturya'nın Gaziantep Fahri Konsolosluğuna atanan Taner Nakıboğlu da Türkiye-Avusturya ekonomik ve sosyal ilişkilerinin gelişmesi kapsamında, Gaziantepli ve Avusturyalı iş adamlarının ortak yatırım yapmaları konusunda öncülük etmeye gayret edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Avusturya Federal Bakanı, Tarım, Çevre ve Su Bakanı Nikolaus Berlakovic ve Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi ile Hedemeria Gurel, Fahri Konsolosluk beratini Taner Nakıboğlu'na verip, birlikte hatıra fotoğraf çektirdiler.

Törenin ardından Johann Strauss Ensemble WIEN, konser verdi.

- GAZİANTEP

Paylaşım İçin Teşekkürler.

Ö.değil. :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri