farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Başkent'te Minik Öğrenciler ve Velileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ByRevo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 168
Ankara'da minik öğrenciler ile velileri, eski bina olduğu için yıkılan ve yapımı tamamlandıktan sonra lise yapılacağı iddia edilen ve yıllardır tadilat işlemi bitirilemeyen okulları için eylem yaptı. Eylem yerine gelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, yapılan eyleme tepki gösterdi.

Başkent'te minik öğrenciler ve velileri, eski bina olduğu için yıkılan ve yapımı tamamlandıktan sonra lise yapılacağı iddia edilen ve yıllardır tadilat işlemi bitirilemeyen Alparslan İlköğretim Okulu'nun kendilerine geri verilmesi için okul önünde biraraya geldi. "Alpaslan bizimdir bizim olacak", "Biz mağdur çocuklarız, okulumuzu istiyoruz" dövizleri taşıyan öğrenciler, "Alpaslan hakkımız Söke Söke alırız" sloganları attı. Grup adına basın açıklaması yapan Okul Aile Birliği Başkanı Buket Çanga, "Yeni dönemde binada eğitim-öğretime başlayacağımızı düşünüyoruz. Okulun yapımının tamamlanması sevincini yaşıyoruz. İl Teftiş Kurulu'ndan gelen müfettişlerin mevcut azlığı üzerine durarak, rapor tutmaları bizi yıkmıştır. Sürekli bina için değişik söylemler olduğundan biz veliler de zaten ilköğretime verilmek istenmeyen bu binanın başka kurumlara verileceği düşüncesi doğmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu okulun öğretim dışında, lise, il ya da ilçe binası olacağı yönünde söylenti haberler var" dedi.

Eylem yerine gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin ise basın açıklamasını okuyan Okul Aile Birliği Başkanı Buket Çanga ile görüştü. Tekin, eylem yapan velilere tepki gösterdi. Daha önce velilerle görüştüğünü belirten Tekin, eylemcilerinin amaçlarının başka olduğunu dile getirdi. Mehmet Tekin, okulun inşaatının bitiminden sonra ilköğretim olarak eğitime devam edeceğini söyledi. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem, öğrenci ve velilerin İstiklal Marşı okumasının ardından olaysız şekilde bitti.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri